Tgrt Haber

Bakan Koca duyurdu! İnsülin Türkiye’de üretilecek

13 Nisan 2022 23:18 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 23:39
Bakan Koca duyurdu! İnsülin Türkiye’de üretilecek

Son dakika haberi: Koronavirüs pandemisinde kendi aşısını üreten Türkiye’den yeni hamle geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kronik bir hastalık olan diyabette hayati öneme sahip olan İnsülin’in yerli üretimi için harekete geçtiklerini duyurdu.

Sağlık endüstrileri alanındaki yatırım, üretim ve ihracatın artırılması, teknolojinin geliştirilmesi amacıyla faaliyet gösteren Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi, Türkiye için stratejik öneme haiz ürünler arasında değerlendirilen insülin üretimi için yakın zamanda proje duyurusuna geçtiğimiz günlerde çıkmıştı.

MİLYONLARCA LİRALIK KAYBIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Türkiye’nin tamamen yerli imkanlarla insülin üretmesine olanak sağlayacak projenin tamamlanması, hem diyabet hastaları hem de bu ürünlerin yurt dışından tedarik edilmesi nedeniyle ortaya çıkan milyonlarca liralık kaybın önlenmesi açısından önem taşıyor.

BAKAN KOCA AÇIKLADI: KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapılan çalışmaların ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Koronavirüs pandemisinde Türkiye’nin kendi aşısını ürettiğini hatırlatan Koca, yeni aşı çalışması ile ilgili detaylar verdi. Türkiye’de yaklaşık 10 milyona yakın diyabet hastasının olduğu bilinirken kritik öneme sahip olan İnsülin ile ilgili yeni adım atıldı. Bakan Koca İnsülin’in artık Türkiye’de üretileceğini ifade ederken, “Kendi Covid-19 aşımızın üretiminden sonra sıra İnsülin’in yerlileşmesinde” şeklinde konuştu. 

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1514336356499132426

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...