Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Koca kötü haberi verdi: Eris varyantı Türkiye'de görüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
15 Eylül 2023 09:10 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 10:41
Son dakika! Bakan Koca kötü haberi verdi: Eris varyantı Türkiye'de görüldü

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, eris varyantının 9 kişide görüldüğünü duyurdu.

Dünyayı yıllardır kasıp kavuran ve 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını yeni varyantlarıyla birlikte herkesi tedirgin ediyor.

Son dönemde hızla yayılmaya başlayan Kovid-19Omicron​ ailesinin son mutant virüsü 'Eris' varyantı Türkiye'de görüldü. Kötü haberi Sağlık BakanıFahrettin Kocasosyal medya hesabından verdi. Bakan Koca,  eris​ varyantının 9 kişide görüldüğünü duyurdu.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme.Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü.

YURT DIŞI TEMASLI VE AYNI İLDELER

Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız"

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1702565839415673177

DİĞER VARTANTLARA GÖRE ERİS DAHA BASKIN

Pandemide bir gevşeme yaşanırken Eris varyantı ile virüs kendini bir kez daha göstermiş oldu. Yeni varyantın baskın tür olarak ortaya çıktığı ve şu ana kadar vakalarının yaklaşık %20'sine neden olduğunu aktaran ingiliz bilim insanları Eris'in en yaygın semptomlarını da açıkladı.

ERİS VARYANTININ SEMPTOMLARI NELERDİR?

Eris varytantının ana semptomları, yoğun bir şekilde Omicron varyantına benzemektedir. İşte eris vartantının semptomları;

  • Boğaz ağrısı
  • Burun akıntısı
  • Tıkalı bir burun
  • Hapşırma
  • Balgamsız öksürük
  • Baş ağrısı
  • Balgamlı öksürük
  • Boğuk bir ses
  • Kas ağrıları
  • Koku almada değişiklik

1 AYDA 3 BİNİ AŞKIN ÖLÜM

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) geçtiğimiz ay açıklandığı rapora göre, 6 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında dünya genelinde 1 milyon yeni vaka ve 3.100 Covid kaynaklı ölüm kaydedildi. Bu da pandeminin başından bu yana can kaybının 7 milyona yaklaştığı anlamına geliyor. Eris, Omicron'un bir alt varyantıdır, bu nedenle semptomlar diğer varyantlarınkine benzer.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...