Tgrt Haber

Son dakika! Bakan Koca müjdeyi duyurdu: Aylık ödemeler asgari ücret seviyesine çıkarıldı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Ekim 2022 20:44 - Güncelleme : 28 Ekim 2022 00:39
Son dakika! Bakan Koca müjdeyi duyurdu: Aylık ödemeler asgari ücret seviyesine çıkarıldı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İntörn doktorlar ile diş hekimliği beşinci sınıf öğrencilerinin aylık ödemelerinin net asgari ücret seviyesine çıkarılmasını içeren torba yasa teklifinin TBMM Genel Kurulunda kabul edildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca​, İntörn doktorlar ve diş hekimliği​ beşinci sınıf öğrencilerinin büyük bir merakla beklediği haberi sosyal medya hesabında duyurdu.

TBMM​'DE KABUL EDİLDİ

Bakan Koca, "İntörn doktorlar ve diş hekimliği beşinci sınıf öğrencilerinin aylık ödemelerinin net asgari ücret​ seviyesine çıkarılmasını içeren torba yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi." paylaşımında bulundu.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1585686411134787584

VAKIF ÖĞRENCİLERİ TEKLİFİN DIŞIDA KALDI

Vakıf üniversitelerinde okuyan son sınıf tıp ve diş hekimliği öğrencileri asgari ücret düzenlemesinde kapsam dışında bırakıldı. AK Parti'nin Meclis'e sunduğu torba teklifin içinde yer alan tıp fakültesi 6. ve diş hekimliği 5. sınıf öğrencileri için yapılan ödemelerin asgari ücret seviyesine çıkartılması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Yani doktor adayları son sınıfta okurken 5 bin beş yüz lira ücret alacaktı. Düzenlemeden hem vakıf hem de devlet üniversitesi öğrencileri yararlanacaktı. Ancak işler komisyonda değişti. AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ile AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök son dakika önergesi verdi. Devlet üniversiteleri ile vakıf üniversiteleri arasında ayrıma gidildi.

Hem öğrenciler hem de veliler bu ayrımcılığın Genel Kurul'da düzeltilmesini bekliyordu. CHP ve İYİ Parti vakıf öğrencilerinin dışlanmasına itiraz etti. Fakat bu itirazlar yeterli olmadı.

Buna göre, devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere 5 bin 500 lira ödenecek. Vakıfüniversitesindeki öğrencilere ise sadece bin 500 lira verilecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bu 7 Aralık 2022 13:12

Selvi

Sevda 2 Aralık 2022 02:32

Benim oğlum vakif üniversitesinde 100 yüz burslu okuyor olanağım yok umarım cumhur başkanımız bize anlayış gösteri benim eşim yok ayrıca vakif unv malzemede vermiyo kendimiz alıyoruz çok masraflı bir meslek tüm öğrenciler eşit şartlarda maaş almasını rica ediyoruz

İsmet25 Kasım 2022 01:48

Benimde oğlum tıp fakültesinde okuyor özelde ne şartlarda okuduğunu bilen varmı onların suçu ne lütfen onlarda maaş bağlansın

Sdereli23 Kasım 2022 19:47

Vakıf üniversitesi öğrencilerine niye devlet para versin. Devlet kendine ait kurumda çalışanlara Maaş verir, doğru karar.

cemm 8 Kasım 2022 15:48

Allahım bu önrgeyi veripte vakıf üniversitelerinde okuyan nice zorluklarla eğitimlerine devam eden öğrencilerimizin vebalini o işgüzar iki milletvekilinden çıkarsın inşallah. Ama şuna inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız bu adaletsizliğe izin vermeyecektir.

Yeter Bahçeli 6 Kasım 2022 09:41

Benim de kızım tıpta okuyor ne şartlarda okuttuğumdan haberiniz var mı? Cumhurbaşkanımızdan bu adaletsizliğin ve eşitsizliğin düzeltilmesini bekliyorum.

ALPAY 5 Kasım 2022 22:41

VAKIF ÜNİVERSİTELERİNDE EĞİTİM ALANLAR TIP VE DİŞ HEKİMİ DEĞİLMİ.MÜJDE DENDİ.AMA BOŞ ÇIKTI.

VETO 2 Kasım 2022 19:13

Bu yasa nerden bakarsan bak adaletsizlik eşitsizlik var.vakif üniversitesi öğrencileri bu ülkenin evlatları degilmi?

Kaan31 Ekim 2022 18:46

Bu öğrencilere ailelerine ve türk milletine aylar öncesinden cumhurun reisinin ifadesi ile 2022 nin 2.ci yarısından itibaren asgari ücret kadar maaş ödenecek diye şaşaalı bir müjde verildi sonrada bunu meclisin onaylaması gerekir denildi ve bir kesim bu söz ile 5 aydır mağdur edildi ya hiç değinilmeyecekti ya da verilen söz devlet sözü olduğu için geçen ayların farkı da yatırılarak geleceğimizi sağlığımızı teslim edeceğimiz doktor adayı gençlerimize devletin sözüne sadık olduğunu göstermek ve onlara devlet ciddiyetinin siyasete alet edilemeyeceğini göstermek adına maaş almaya başladıkları günden başlayarak tüm hakları ödenmelidir devlete ve onun reisine yakışan budur yoksa bu gençler bu hayata kırgın ve kızgın bir başlangıç yapmış olacaklardır.

Adalet 31 Ekim 2022 02:06

Eşitlik ilkesine aykırı

Vakıf Mağduru 31 Ekim 2022 02:05

İnşallah Cumhurbaşkanımızın veto eder.geri gönderir

Enes28 Ekim 2022 22:31

Yanlış yapılmış Vâkıf Üniversiteleri hakkında ne biliyorsunuz ,onlarada verilmesi gerekir

Adana28 Ekim 2022 22:07

Neden özelde okuyan öğrenciye verilmiyor anneler babalar ne şartlarda okutuyor bu çocuklarını inşallah bizim çocuklarımızıda unutmazlar sanırım inşallah

Sonraki Haber Yükleniyor...