Tgrt Haber

Bakan Koca'dan SMA paylaşımı: Yeni bir dönemdeyiz

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
03 Şubat 2023 10:53 - Güncelleme : 03 Şubat 2023 11:08
Bakan Koca'dan SMA paylaşımı: Yeni bir dönemdeyiz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SMA tespit edilen bebeklerin uygun olanları için erken dönemde tedavi şansı elde edildiğini açıkladı. Koca, 'SMA'ya karşı yeni bir dönemdeyiz' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca​, geçen yıl Mayıs ayında başlatılan SMA taraması programına dair sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Evlilik öncesi çiftlerle yenidoğan bebekler için SMA taraması programını başlangıçından bu güne kadar 760 bin 789 bebekle 601 bin 507 erişkinde tarama yapıldığını aktaran Koca, SMA tespit edilen bebeklerin uygun olanları için erken dönemde tedavi şansı elde edildiğini belirtti. Koca, SMA'ya karşı yeni bir dönemde olunduğunu söyledi.

İLK 6 AYLIK SÜREÇTE SAĞ KALIM ORANI YÜZDE 100

Yenidoğan SMA tarama programında tanı alan ve Nusinersen tedavisinin yükleme dozu tamamlanan bebeklerde ilk 6 aylık süreçte sağ kalım oranı yüzde 100 olarak gerçekleştiğini aktaran Koca, "Genlerinizdeki SMA, bir sonraki çocuğunuzda ortaya çıkmayı bekliyorsa? SMA hastası çocuğunuz yoksa, bu, asla olmayacağı anlamına gelmeyebilir." dedi.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1621416273438511104

KOCA'DAN EŞLERE ÇAĞRI

Yeni bir çocuk sahibi olmayı düşünenlere çağrıda bulunan Koca, "Eşinizle, Aile Sağlığı Merkezinizde SMA riski açısından tarama yaptırın. Kan örneği yeterli. Hasta yavrularımıza yüksek tıbbi ve insani destek, hastalığın kendisiyle bilimsel mücadele; Sağlık Bakanlığı olarak SMA konusuna yaklaşımımızın özeti budur. Umut olmak da hayal kırıklıklarını önlemek de görevimizdir. Toplum olaraksa SMA taraması konusunda bilinç sahibi olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...