Tgrt Haber

Son araştırmalar korkuttu: Banyo yaparken bu hatayı yapmak körlüğe neden oluyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2022 16:30 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 17:00
Son araştırmalar korkuttu: Banyo yaparken bu hatayı yapmak körlüğe neden oluyor!

Son yapılan çalışmalar hayati duyu organlarından biri olan gözler için risk oluşturan bazı hataları içeriyor. Özellikle lens kullananların dikkat etmesi gereken acanthamoeba keratitis isimli bir enfeksiyon, duş esnasında lenslerin çıkarılmaması durumunda son derece ölümcül bir risk oluşturuyor.

Yaygın bir kullanım ağına sahip olan kontakt lens kullanımı, doğru kullanılmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarına dönüşüyor. Acanthamoeba keratitis isimli enfeksiyon​, nadir görülen bir enfeksiyon olsa da yıkıcı etkileriyle geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına neden oluyor. Uzmanlar, konuyla ilgili özellikle banyo yaparken kontakt lensini çıkarmayanlara önemli uyarılarda bulunuyor.

GÖRME KAYBINA NEDEN OLUYOR

Duşta kontakt lens takıldığında Acanthamoeba keratite yakalanma riskinin arttığını belirten uzmanlar, bu yüzden lens gösterirken takmayın uyarısında bulundu. Acanthamoeba ile karşılaştığımızda genel olarak herhangi bir zarar vermiyor. Ancak amip korneayı enfekte ettiğinde bu Acanthamoeba Keratitis ile sonuçlanıyor. Hastalar için ciddi komplikasyonlara neden olabilir, bu da görme bozukluklarına veya kalıcı görme kaybına neden olabilir. Ağır vakalarda kornea nakli gerekli olabilir. Nadir bir enfeksiyon olmasına rağmen, kontakt lens kullanıcıları arasında daha yaygın.

Son araştırmalar korkuttu: Banyo yaparken bu hatayı yapmak körlüğe neden oluyor!

ACANTHAMOEBA KERATİT NEDİR?

Acanthamoeba keratitis, korneayı etkileyen çok ağrılı ve ciddi bir göz rahatsızlığıdır. Acanthamoeba, doğal olarak oluşan, serbest yaşayan bir tek hücreli organizmadır.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...