Tgrt Haber

Batılı devletler bu çiçek için sıraya giriyor! Kilosu 5 bin euro: Bal ile karıştırılan akzambak çiçeği karaciğeri temizliyor

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Haziran 2024 10:19 - Güncelleme : 08 Haziran 2024 10:27

Sinüzitten nefes darlığına kadar fayda sağlayan akzambek çiçeği için batılı devletler sıraya girdi. Kilosu 5 bin euroya olan çiçeğin nesli koruma altında.

Akzambak çiçeğinin özellikle poleni ve yaprakları hem yerel hem de uluslararası pazarda büyük ilgi görüyor. Akzambak çiçeğinin özgün aroması ve görselliğiyle bilinen bu nadide bitkinin poleni, boya​ yapımında kullanılmasının yanı sıra bal ile karıştırıldığında karaciğerin yenilenmesine yardımcı oluyor.

BATILI DEVLETLER BU ÇİÇEK İÇİN SIRAYA GİRİYOR! 

Yaprakları ise doğal bir antibiyotik özelliğine sahip. Ürünlerinin uluslararası alandaki talebinin yüksek olduğunu vurgulayan akzambak üreticisi Erdi Can Aydemir, özellikle yurt dışındaki müşterilerin sağlıklarını önemsediklerini belirtiyor.

Batılı devletler bu çiçek için sıraya giriyor! Kilosu 5 bin euro: Bal ile karıştırılan akzambak çiçeği karaciğeri temizliyor - 1. Resim

Akzambak poleni özellikle organik boya yapımında tercih edilirken, yaprakları da çeşitli sağlık sorunlarına şifa kaynağı olmasıyla biliniyor. Tokat'ın değerli çiçeği akzambak, hem ekonomiye katkı sağlayarak bölge ekonomisine canlılık kazandırıyor hem de sağlık açısından önemli bir kaynak olarak yerel ve uluslararası pazarda talep görüyor.

Batılı devletler bu çiçek için sıraya giriyor! Kilosu 5 bin euro: Bal ile karıştırılan akzambak çiçeği karaciğeri temizliyor - 2. Resim

AKZAMBAK ÇAYININ FAYDALARI

“Çayını Almanya, Hollanda ve Fransa’ya polenini ise Zurih’e gönderiyoruz” Yurt dışından polen ve yapraklarına talebin fazla olduğunu söyleyen akzambak üreticisi Erdi Can Aydemir; “Çiçeğini topluyoruz. Ortasındaki polenleri de makas yardımıyla alıyoruz. Şu gördüğünüz polendir başka bir kaba koyuyoruz.

Batılı devletler bu çiçek için sıraya giriyor! Kilosu 5 bin euro: Bal ile karıştırılan akzambak çiçeği karaciğeri temizliyor - 3. Resim

Çiçekleri başka bir kaba koyuyoruz. Polenleri daha sonra elek yardımıyla eliyoruz ve kurutmaya bırakıyoruz. Poleni boya yapımında kullanılmaktadır. Bal ile karıştırılıp yenildiğinde karaciğerin yenilenmesini sağlıyor. Topladığımızı çiçeklerin yapraklarından çayı meydana geliyor. Her sabah ve akşam içilmelidir.

Batılı devletler bu çiçek için sıraya giriyor! Kilosu 5 bin euro: Bal ile karıştırılan akzambak çiçeği karaciğeri temizliyor - 4. Resim

Baş ağrısı, sinüzit ve nefes darlıklarına iyi geliyor. Hem yurt içinden hem de yurt dışından talebimiz var. Genellikle yurt dışından talep oluyor. Yurt dışındakiler sağlıklarını çok düşünüyorlar. Polenimiz organik boya yapımında kullanılmaktadır. Kilosu 5 bin Euro civarındadır. Çayımızı ise yurt dışına 2 bin 500 Euro civarında gönderiyoruz. Çayımızı Adana başta olmak üzere yurt dışında Almanya, Hollanda ve Fransa gibi yüksek verim olan yerlere gönderiyoruz. Polenini Zurih’e organik boya fabrikasına gönderiyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...