Tgrt Haber

Beyazlayan saçların tek çözümü: Yıllardır çöpe attığınız kabuklar için pişman olacaksınız!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2022 14:49 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 17:53
Beyazlayan saçların tek çözümü: Yıllardır çöpe attığınız kabuklar için pişman olacaksınız!

Yaşlandıkça beyazlayan saçlar, birçok insanın müzmin derdi. Saçları boyatarak bu durumdan kurtulmak ise geçici çözüm yollarından biri. Saçlardaki beyazlamayı durdurmanın henüz bilimsel bir formülü bulunamasa da doğal bir yöntemi var. Üstelik bu formül, herkesin evine giren ve çok sevilen bir sebzenin kabuklarında gizli.

Beyaz saçlar, 30 yaşından sonra birçok insanın ortak derdi haline geliyor. Saçları boyatmak ise sadece geçici bir çözüm sunuyor. Saçlardaki beyazlamayı durdurmak herkesin hayali olsa da bilimsel olarak bu sorunu çözecek bir formül henüz ortada yok. Ancak her derdin çözümün doğada ve doğalda olduğu da su götürmez bir gerçek. Saçların beyazlamasını durduracak formül ise herkesin mutfağına giren patatesin, çöpe attığımız kabuğunda bulunuyor. Saçlarınızın beyazlamasını durdurmak için işte en etkili patates formülü...

PATATES KABUKLARIYLA SAÇ BEYAZLAMASINA SON

Melanin adlı saça rengini veren pigment miktarının yaşa bağlı olarak azalması sonucunda saçlarda görülen beyazlıklar 45 yaşından sonra insanların yüzde 50’sinde yoğun şekilde ortaya çıkıyor. Birçok kişi tarafından bilinmese de patates kabuğu, içeriğindeki maddeler sayesinde saç tellerini güçlendirerek koyulaşmasın sağlayan geleneksel bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Bu yöntem sayesinde birçok insan için saçlarının beyazlaması durdurduğu biliniyor. Peki patates kabuğunu saçınızın beyazlamasını önlemek için nasıl kullanabilirsiniz? İşte detaylar…

SAÇLARIN BEYAZLAMASINI DURDURAN FORMÜL

4 adet patates kabuğu
2 litre su

Beyazlayan saçların tek çözümü: Yıllardır çöpe attığınız kabuklar için pişman olacaksınız!

HAZIRLAMA AŞAMASI

Tencereye 2 litre suyu aktarın.
Hazırlamış olduğunuz 4 adet patatesin kabuğunu ekleyin.
25 dakika boyunca orta ateşte kaynatalım.
Ocağı kapatın ve soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra cam kavanoz içerisine sıvıyı süzün.

KULLANIM ŞEKLİ

Saçınızı durular gibi dökün. Ardından başınıza masaj yaparak uygulamaya devam edin. Sprey şişesine doldurarak kullanabilirsiniz. Uygulama sonrası 20 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile saçını durulayın. Haftada üç kez bu şekilde uyguladığınızda beyaz saçlarınıza veda edebilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...