Tgrt Haber

Bilim insanları kanser riskini azaltan sporu açıkladı! Haftada 2 kere yapmak hayat kurtarıyor…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT HABER
05 Eylül 2023 15:17 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 15:38
Bilim insanları kanser riskini azaltan sporu açıkladı! Haftada 2 kere yapmak hayat kurtarıyor…

Yapılan son çalışmalar, yoganın kötü huylu tümörlerin tekrarlama olasılığını düşürdüğünü ortaya çıkardı.

Yeni bir araştırmaya göre, kanseri atlatanlara hitap eden yumuşak bir yoga türü, hastaların hayatta kalma oranının artmasına ve kötü huylu hastalığın tekrarlama riskinin düşmesine katkı sağlayabiliyor.

Independent'ten aktarılanlara göre; Çalışma, kanseri atlatanlar için "Hatha yoga​" diye bilinen yoga türünün vücuttaki kötü huylu hastalıkla ilişkili inflamasyon işaretleri üzerindeki etkisini değerlendirildi. "Hatha yoga" diye bilinen yoga türünü içeren Yocas, kanserden kurtulanlara hitap ediyor.

Hastalıkla mücadele eden bireylerin kurtuluşunu etkileyen hem akut hem de kronik inflamasyon, kanser​ gelişimi ve ilerleyişinin yanı sıra kanser ilaçlarının zehirliliğiyle de bağlantılı. Araştırmada, günde yarım saat yürüyüşün kanser hastalarında yorgunluğun azalmasına da katkı sunabileceği belirtiliyor. 

Bilim insanları kanser riskini azaltan sporu açıkladı! Haftada 2 kere yapmak hayat kurtarıyor…

Fakat Rochester Üniversitesi Tıp Merkezi'nden Karen Mustian'ın da dahil olduğu araştırmacılar, bu tarz inflamasyonlarla yoga ve egzersiz gibi ilaç olmayan müdahaleler üzerinden yapılan mücadelenin etkinliğinin bilinmediğini söylüyor.

Bilim insanları, bulguları Amerikan Klinik Onkoloji Derneği'nin bu haftaki yıllık toplantısında sunulan yeni bir klinik deneyde, Yocas'ın vücuttaki inflamasyon işaretleri üzerindeki etkisini plaseboyla kıyasladı.

Araştırmacılar çalışmaya dahil ettikleri, kanserden kurtulan 500'ün üzerinde kişinin her birini Yocas veya plasebo tatbik eden gruplardan birine rastgele atadı.

Yocas grubu 4 hafta boyunca haftada iki kere, günde 75 dakika hatha yogası yaparken, plasebo grubuysa benzer bir periyotla hayatta kalma tavsiyesi temelli sağlık eğitim programına katıldı.

Araştırmacılar her iki müdahalenin de sertifikalı sağlık uzmanlarınca yönetildiğini belirtti.

Çalışmada, katılımcılardan müdahaleleri öncesi ve sonrası serum örnekleri toplayan bilim insanları, inflamasyon işaretlerini değerlendirildi. 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...