Tgrt Haber

Bilim insanları ‘süper gıda’ dedi! Çarpıcı araştırma: Kanser riskini azaltıyor 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
28 Nisan 2023 10:51 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 11:10
Bilim insanları ‘süper gıda’ dedi! Çarpıcı araştırma: Kanser riskini azaltıyor 

Yeni bir bilimsel çalışmaya göre “süper gıda” olarak tanımlanan sarımsak kanser riskini azaltıyor.

Bilim insanları sarımsağın düzenli olarak tüketilmesini öneriyor. Yapılan son araştırmaya göre, sarımsak bağırsak kanseri  riskini azalttıyor. Avrupa İlaç Dergisi'nde yayınlanan çalışma, düzenli sarımsak​ tüketiminin bağırsak kanseri geliştirme olasılığınızı azaltabileceğine işaret etti.

RİSK​ İKİ KATINA ÇIKTI 

Birleşik Krallık Kanser Araştırmalarına göre, her yıl yaklaşık 42.886 kişiye bağırsak kanseri teşhisi konuyor. Bağırsak kanseri 80-85 yaşları arasındaki kişilerde yaygın olmasına rağmen yakın tarihli bir rapor, 50 yaşın altındaki kişilerin bu hastalığa yakalanma riskinin 1995'te olduğundan iki kat fazla olduğunu ortaya koydu.

SOĞUK ALGINLIĞINA KARŞI DA KORUYOR  

The Sun'ın haberine göre sarımsak, serbest radikalleri bloke etmeye ve bakterilerin yayılmasını durdurmaya yardımcı oluyor. Ayrıca soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı da koruyor. Bilim insanları sarımsağın bağırsak kanseri gelişme riskini etkileyip etkilemediğini inceledi. Çalışma ile Milano'daki iki hastanede kolonoskopi ve bağırsak kanseri tarama programına kayıtlı 300 hastayı gözlemlendi. Bu kişilerin üçte biri kanser hastasıydı, diğerleri ise sağlıklıydı.

Bilim insanları ‘süper gıda’ dedi! Çarpıcı araştırma: Kanser riskini azaltıyor 

Çalışma, orta ila yüksek sarımsak alımının bağırsak kanserini önlemede rol oynayabileceğini buldu. Risk azalması, 70 yaşın altındaki kişilerde ve daha az eğitimli kişilerde daha yüksekti.

Bilmeniz gereken 5 belirti

-Karnda ağrı veya yumru

-Aşırı yorgunluk

-Kilo kaybetmek

-Makatta kanama

-Normal tuvalet alışkanlığında değişiklik 

 

Kaynak: The Sun

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...