Tgrt Haber

Bilim insanlarından müthiş keşif, zayıflık genini buldular

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
09 Kasım 2022 11:05 - Güncelleme : 09 Kasım 2022 11:17
Bilim insanlarından müthiş keşif, zayıflık genini buldular

Bilim adamlarından kilo sorunu olanlar için müthiş keşif…  Vücut yağını yüzde 15 azaltan ve obezite ile savaşmak için kullanılabilecek zayıflık genini buldular.  

Dünyada milyonlarca insan obezite​ ile mücadele ediyor. Pek çok hastalığa neden olan kilo ilgili bilim insanları müthiş bir araştırmaya imza attı. Araştırmalar, bir geninin vücut yağını yüzde 15'e kadar azalttığını ortaya çıkardı. İspanya​'da 790 kişiden DNA taraması yaparak rs2291007 adlı geni buldu. Uzmanlar, Avrupalıların yaklaşık yüzde 60'ının bu geni taşıdığını söyledi. Geni taşıyan insanların, taşımayan kişilere göre zayıf olma olasılığının daha yüksek olduğu kaydedildi. 

Genle ilgili yapılan araştırmalar fareler üzerinde test edildi. Çalışma yazarı Dr. Alejo Efeyan şunları söyledi: “Bu varyanta sahip fareler, taşıyıcı olmayan muadillerine göre yüzde 10 ila 15 daha az yağ içeriyor. Ancak bu sadece bir eğilim.” 

YÜZDE 20 GENLER, YÜZDE 80 YAŞAM TARZI BELİRLEYİCİ 

Çalışma ayrıca, geni taşıyan kişilerin, bu geni taşımayan kişilere göre daha az vücut yağına, daha düşük ağırlığa, daha ince bir bele ve daha fazla kaslara sahip olduğunu ortaya koydu. Genome Biology dergisinde yazan Dr. Efeyan "Obezite önlenebili ancak önleyici tedbirler tasarlamak için nedenlerinin derinlemesine anlaşılması gerekir" ifadelerini kullandı. Bilim insanları, genlerin bir kişinin vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 20'sini kontrol ettiğini, diyet ve egzersizin ise diğer yüzde 80'ini kontrol ettiğini iddia ediyor. 

Kaynak: The Sun

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...