Körlükte çığır açan gelişme! Biyonik göz implantı, ilk kez başarıyla uygulandı
Dünyada çığır açan biyonik göz implantı ilk kez 88 yaşındaki bir kadına başarıyla uygulandı. Kadın yeninden görmekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.
Görme bozuklukları ile ilgili dünyada çığır açan biyonik göz implantı ilk kez 88 yaşındaki bir kadına başarıyla uygulandı. Bir ömür boyu gören ancak yaşa bağlı olarak görme kaybı yaşayan kadın, yeniden görmenin sevincini yaşıyor. Ameliyat, Londra'daki Moorfields Göz Hastanesinde gerçekleştirildi.
BİYONİK GÖZ İMLANTI NASIL YAPILIYOR?
İşlem kapsamında, retinanın altına 2 mm genişliğinde bir mikroçip yerleştirildi ve içine video kamera bulunan özel gözlükler takıldı. Bunu, beline takılmış bir bilgisayara bağladılar. Bilgisayar, algoritmayı kullanarak kamera tarafından görüntülenen nesneleri tanımlıyor. Sonuç, daha sonra göz yoluyla mikroçipe bir kızılötesi ışın olarak yansıyor, bu da onu bir elektrik sinyaline dönüştürüp beyne iletiyor.
ÇOK MUTLUYUM
Ameliyatı yaptıran kadın, "Bu implantı ilk yaptıran olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Hobilerimden yeniden keyif alma ihtimali beni heyecanlandırıyor. Kuru AMD nedeniyle sol gözümde görme kaybı yaşamak, bahçe işleri yapmama, kapalı alanda bowling oynamama ve suluboya ile resim yapmama engel oldu" dedi.