Tgrt Haber

Ağır diyet listelerine hiç gerek yok! Bu çorba 3 günde 3 kilo verdiriyor…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2023 15:24 - Güncelleme : 08 Ağustos 2023 16:42
Ağır diyet listelerine hiç gerek yok! Bu çorba 3 günde 3 kilo verdiriyor…

Yemeğe çorba içerek başlamak diğer besinleri az tüketmenize neden oluyor. Bu gerçekten yola çıkarak diyetisyenlerin besleyici ve sağlıklı besinlerle hazırladığı, kilo vermenizi hızlandıracak çorba tarifi veriyoruz.

Uzmanlar, ideal kiloya ulaşmak için ilk kuralın diyetten ziyade sağlıklı besinleri belli miktarda tüketmek gerektiğini belirtiyor. Sağlıklı beslenme​ programlarının baş tacı çorbalar, dengeli tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı oluyor. Bunun için protein ve lif açısından zengin malzemelerle hazırlanan çorbalar doğru tüketimle kısa sürede kilo vermenize yardımcı oluyor. İşte kilo verdiren çorba tarifi…

3 GÜNDE 3 KİLO VERDİRECEK ÇORBA TARİFİ

Yarım su bardağı kırmızı mercimek

3 yemek kaşığı bulgur

2 yemek kaşığı keten tohumu

1 patates

3 acı biber

2 orta boy soğan

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı zencefil tozu

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı ıspanak

2 litre su

1 yemek kaşığı kuru nane

1 kaşık biber

1 kaşık biber

1 yemek kaşığı rezene tohumu 

Ağır diyet listelerine hiç gerek yok! Bu çorba 3 günde 3 kilo verdiriyor…

YAPILIŞI

İlk olarak patatesleri, soğanı ve sarımsağı soyarak işe başlayabilirsiniz. Daha sonra soyduğunuz bu malzemeleri büyük dilimler halinde kesmelisiniz. Ardından bu malzemeleri tencereye alıp üzerine mercimeği ve bulguru ilave etmelisiniz. Son olarak biber, zencefil ve ıspanağı da doğrayarak diğer malzemelerin üzerine ekleyiniz. Sosu için ise suyu ve domatesi bir kasede karıştırıp tencereye eklemelisiniz. Çorbanızı orta ateşte 40 dakika boyunca kaynatarak soğumaya bırakabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...