Tgrt Haber

Bu yöntemle pul pul dökülen cilt sorunu çözülüyor! Kuruluktan eser kalmıyor

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
09 Haziran 2023 16:42 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 17:34
Bu yöntemle pul pul dökülen cilt sorunu çözülüyor! Kuruluktan eser kalmıyor

Herkesin cildi farklı bir yapıdadır. Kişinin sağlık durumuna, beden yapısına, yaşam biçimine göre oluşan bu farklılık dış görünüşü doğrudan etkileyen bir durumdur. Cilt kuruluğu özellikle kış aylarında büyük cilt problemlerine yol açar. Deri problemi olan kuruluk, doğru zamanda doğru ürünlerle tedavi edilmezse geri dönülemez sağlık sorunlarına yol çar.

Herkesin cildi farklı bir yapıdadır. Kişinin sağlık durumuna, beden yapısına, yaşam biçimine göre oluşan bu farklılık dış görünüşü doğrudan etkileyen bir durumdur. Cilt​ kuruluğu ise yüz başta olmak üzere deriyi rahatsız eden bir sorundur. Kimi cilt yağlıylen kimi cilt kuru cilt problemi yaşar. 

CİLT KURULUĞU İÇİN TEDAVİ YÖNTEMLERİ!

Kimi kişilerin cildi çok yağlı bir yapıdadır. Kimi ise karma bir cilde sahiptir. Ne çok yağlı ne de çok kuru. Bazı insanların ise doğuştan ya da dış etmenler nedeniyle çok kuru bir cildi olur. Cildin aşırı kuru olması yağlı olması kadar ciddi bir problemdir. Yağlı bir cilde oluşan sivilce, siyah nokta gibi fiziksel sıkıntılar kuru bir ciltte de vuku bulan sorunlardır.

Kuru bir cilde sahip olan kişinin gözenekleri tıkalıdır. Üstelik bu tıkalı gözenekleri temizlemesi de çok zordur. Çünkü nemden yoksun olan kuru ciltte tıkalı gözenekler derinin bir parçası olur. Cildin sertleşen yapısından dolayı dışarıdan biriken kir gözeneklerden ayrılmaz. Dolayısıyla bu durum sivilce oluşumuna sebep olur. Gözenekler zamanla iltihapla dolarak kişinin canını acıtan ve dış görünüşünü bozan sivilceleri ortaya çıkartır.

Ancak bu problem çözümsüz değildir. Cilt kuruluğu basit fakat düzenli uygulanan yöntemler sayesinde çözülen bir sorundur. Düzgün bir bakım ile tazelenme imkânı olan cildin nasıl daha iyi hale geleceğini keşfetmeden önce bu kuruluğun nedenlerine bir göz atalım.

Bu yöntemle pul pul dökülen cilt sorunu çözülüyor! Kuruluktan eser kalmıyor

CİLT KURULUĞU NEDEN OLUR? 

Memorial'da yer alan bilgilere göre; İnsanın tüm bedenini saran, doğuştan gelen özelliklerinin yanı sıra dış etmenlerle de şekillenen yapıya cilt denir. Cilt kuruluğu da kişinin cildinin aşırı kuru olmasıyla ortaya çıkan bir sorundur. Bu sorun kişinin ten yapısıyla alakalı olduğu gibi hayat şartlarıyla da ilgilidir.

Hava koşulları, stres, beslenme biçimi gibi faktörler kişinin cildinde yansıma bulan dış etmenlerdir. Ayrıca sedef hastalığı, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları da cildin kurumasına yol açan sağlık problemleridir. Kuruluk cildin nemini kaybetmesiyle oluşur. Nemden yoksun olan cildin kuruluğu gözle görünen bir hale dönüşür. Hatta bazen ufak tefek deri parçalarının dökülmesiyle bu kuruluk etkisini gösterir. Kullanılan bazı ilaçlar da cildin kuruluğuna neden olur. Özellikle akne tedavisi sırasında kullanılan ilaçlar kişinin cildi yağlı ya da karma yapıda olsa bile kuruluğa sebep olur. Ve bu ilaçların doğurduğu kuruluk sorunu neredeyse kalıcı bir etkiye sahiptir.

Soğuk ya da sıcak havanın cilde çok fazla temas etmesi de nemi yok eder. Özellikle soğuk havaların hâkim olduğu kış mevsiminde kişinin cildi kurumaya çok daha meyillidir. Çünkü sıcak havada ter ile kendisini koruyan cilt soğukta bunu yapamaz. Dolayısıyla kişi yüzüne çarpan her rüzgârda cildindeki nemi biraz daha kaybeder. Cildin kuru bir hale bürünerek yağlı yapısını ya da nemini yitirmesi kişinin yüzünde tatsız bir his bırakır. Ancak düzenli olarak uygulanacak bazı yöntemler sayesinde bu kuruluğa veda etmek mümkündür. Hatta bazen ufak tefek deri parçalarının dökülmesiyle bu kuruluk etkisini gösterir. Kullanılan bazı ilaçlar da cildin kuruluğuna neden olur. Özellikle akne tedavisi sırasında kullanılan ilaçlar kişinin cildi yağlı ya da karma yapıda olsa bile kuruluğa sebep olur. Ve bu ilaçların doğurduğu kuruluk sorunu neredeyse kalıcı bir etkiye sahiptir. Soğuk ya da sıcak havanın cilde çok fazla temas etmesi de nemi yok eder. Özellikle soğuk havaların hâkim olduğu kış mevsiminde kişinin cildi kurumaya çok daha meyillidir. Çünkü sıcak havada ter ile kendisini koruyan cilt soğukta bunu yapamaz. Dolayısıyla kişi yüzüne çarpan her rüzgârda cildindeki nemi biraz daha kaybeder.

Bu yöntemle pul pul dökülen cilt sorunu çözülüyor! Kuruluktan eser kalmıyor

CİLT KURULUĞUNA NE İYİ GELİR?

İnsanların cilt sorunlarına dair başvurduğu bazı doğal yöntemler vardır. İlaçların yan etkisi insanın karşılaşmayı tercih etmediği bir sorundur. Bu nedenle evde yapılan, bitkisel çözümlerin ciltte kullanılması oldukça popülerdir. Cilt kuruluğu da bu yöntemler ile düzelme şansı bulur.

Farklı malzemelerin ilave edilmesiyle yapılan karışımlar ciltteki kuruluğa iyi gelir. Yoğurt ve bir çay kaşığı karbonatın karıştırılmasıyla yapılan maske ciltteki tıkalı gözenekleri belli bir ölçüde temizler. Aynı zamanda ciltteki ölü olan hücreler de bu maske ile ortadan kalkar. Aloe vera da ciltteki ölü hücreleri temizleyecek bir diğer bitkisel yoldur. Ciltteki ölü derinin temizlenmesi kuruluğun bir miktar da olsa azalmasını sağlar. Bu nedenle aloe vera gibi bitkiler cilde iyi gelir. Kuruluğun geçmesi için şart olan şey ise kesinlikle cildin nemlenmesidir.

KURUMUŞ CİLT NASIL NEMLENDİRİLİR?

Nem vücudun ihtiyaç duyduğu, cildin daha taze görünmesini sağlayan bir unsurdur. Ciltteki nemin azalması ya da tamamen kaybolmasıyla ortaya çıkan cilt kuruluğu nemin geri kazanılmasıyla çözüme kavuşur.

Kozmetik nemlendiriciler bunun için akla gelen ilk çözümdür. Ki bazıları sahiden etkilidir. Ancak doğal yöntemler üzerinden gidersek bazı bitkisel yağların da nemlendirme amacıyla kullanıldığını keşfederiz. Argan yağı yalnızca ciltteki lekeleri yok etmez, bunu yaparken yenileyici özelliği sayesinde cildin nemlenmesini de sağlar. Aynı özelliği taşıyan zeytinyağı da cilde nem kazandıran bir diğer doğal çözümdür. Zeytinyağının bu etkisi sebebiyle pek çok yapay nemlendirici kremin içinde zeytinyağı bulunur.

Çay ağacı yağı da ciltteki bakterileri yok eden, gözeneklerin temizlenmesini sağlayan bir yağdır. Temizlenen gözenekler sayesinde kuruluk azalır, cilt nemlenir. Bu yağ sivilce oluşmasını da engelleyen doğal bir üründür. Bütün bunlar cildin nemini geri kazanmanın yoludur. Ancak öncesinde cildin kurumasına engel olmak da bir seçenektir.

CİLT KURULUĞU NASIL ÖNLENİR?

Kremler, doğal ürünler, düzenli bakımlar cilt kuruluğu için sunulan çözümlerdir. Kişi bu çözümleri bu sorunu yaşadığı esnada kullanır. Ancak bu soruna en başta dur demenin de yolları vardır. Doğuştan kuru cilt yapısını önlemenin bir yolu olmasa da cildi dış etkilerden korumak mümkündür. Kişinin cildine nazik davranması kilit noktadır. Duş alırken suyun çok fazla sıcak olmaması, kişinin yüzünü kurularken yumuşak havlu kullanması ya da duş sonrası hafif nemlendiricilerle cildini dengelemesi önemlidir. Cildin temizliği de ayrıca önemlidir.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...