Tgrt Haber

İngiltere'de Calpol krizi! Korona, Strep A, grip derken bitti

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
05 Ocak 2023 14:50 - Güncelleme : 05 Ocak 2023 16:05
İngiltere'de Calpol krizi! Korona, Strep A, grip derken bitti

Covid-19, grip ve Strep A gibi salgınlarda, çocuklarda ateş düşürücü olarak en fazla tercih edilen Calpol şurubu krizi yaşanıyor. İngiltere’de vakalar artarken Calpol de kalmadı.   

İngiltere salgınlar döneminde virüslerden ve bakterilerden en fazla etkilenen ülkelerin başında geldi. Covid-19’u hayli ağır atlatan İngiltere’de şimdi de en çok çocukları etkileyen Strep A​ salgını ile başı dertte. Salgınlarda sağlık sistemi çöken İngiltere’de şimdi de salgında çocukların ateşini düşürmek için en fazla kullanılan ateş düşürücü Calpol ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Eczacılara göre Calpol’den neredeyse yok denilecek kadar az.  

BU KADAR KÖTÜSÜNÜ GÖRMEMİŞTİM

Somerset'li bir eczacı olan Mike Hewitson, yaşanan Calpol krizini "Hiç bu kadar kötüsünü görmemiştim” diye özetledi. Ayrıca Benylin tabletleri ve öksürük şurubu, Lemsip içecek poşetleri ve hapları, gündüz hemşiresi, gece hemşiresi ve sıvı parasetamol kıtlığı yaşanıyor. Eczacı Sri Kanaparthy, bu durumun ailelerde endişeyi arttırdığını belirterek “Hasta için her zaman bir alternatif bulmaya çalışırız ancak son zamanlarda bu pek mümkün olmuyor” dedi. 

AĞRI KESİCİ, BOĞAZ PASTİLİ KITLIĞI DA YAŞANIYOR 

Bağımsız Çoklu Eczaneler Birliği'nden Dr. Leyla Hannbeck, eczacıların sürekli sorun gidermek zorunda kaldıklarını belirterek "Eczacılar çok temel, en yaygın soğuk algınlığı ve grip ilacını elde etmek için mücadele ediyorlar. Bu sadece ateş kesiciler için değil aynı zamanda boğaz pastilleri, öksürük karışımları veya ağrı kesiciler gibi basit şeyler için de geçerli.  Talep yüksek çünkü bu sezon daha yüksek soğuk algınlığı ve grip vakaları gördük” dedi. 

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi: “Calpol'e olan talebin arttığının ve bunun bazı bölgelerde geçici yerel tedarik sorunlarına yol açtığının farkındayız. İhtiyacı olanların erişimini sağlamak için tüm çocuk parasetamol tedarikçileriyle yakın bir şekilde çalışıyoruz” dedi. 

ÜRETİCİ FİRMA: GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ 

Calpol üreticisi Johnson and Johnson şu açıklamayı yaptı: "Son derece zorlu bir soğuk algınlığı ve grip mevsiminin neden olduğu yüksek tüketici talebi yaşıyoruz.  Ebeveynler için zor bir dönem olduğunun farkındayız ve üretim kapasitemizi en üst düzeye çıkarmak da dahil olmak üzere insanların ihtiyaç duydukları Calpol ürünlerine erişmelerini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ürünler bazı mağazalarda daha az bulunabiliyor olsa da, yaygın bir Calpol kıtlığı yaşamıyoruz" dedi. 

Kaynak: The Sun

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...