Tgrt Haber

Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama: İlaç alacağınıza peynir yiyin

15 Nisan 2022 15:32 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 15:41
Canan Karatay'dan ezber bozan açıklama: İlaç alacağınıza peynir yiyin

Ezber bozan açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Prof Dr. Canan Karatay, yine dikkat çeken bir açıklamaya imza attı. Sağlıklı yaşamda doğal beslenmeyi savunan Karatay, ezine peynirini işaret ederek, “İlaç alacağınıza onu yiyin” dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı ezber bozan ve dikkat çeken açıklamalarıyla gündem olmaya devam ediyor. ‘Kibrit kutusu kadar peynir yiyin’ demekten Türk insanını besinsiz bıraktıklarını söyleyen Karatay, "Ben avuç içi kadar diyorum. Niçin avucunuz içi kadar diyorum? Çünkü kibrit kutusuna savaş açmış insanım” dedi.

Tam yağlı peynirin besin değerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Karatay, Çünkü tam yağlı demek, koyun ve keçi sütünden yapılıyor demek” ifadelerini kullandı.

“HAYVANSAL YAĞ, EN SAĞLIKLI YAĞDIR”

Peynirin yağlı olmasının sağlıklı olduğuna işaret ettiğine değinen Karatay, "Onların yağı da hayvansal yağ, en sağlıklı yağdır. İşlenmemiş olduğu zaman o yağda da 30 türlü yağ bulunur. Hayvansal yağın içinde de Omega-3, Omega-6, Omega-9 vardır. Bir hayvansal yağın içinde sayamadığımız kadar 30 türlü yağ çeşidi vardır." diye konuştu. Canan Karatay, vatandaşlara peynir yemeleri yönünde çağrıda bulunarak, "Peynir, en sağlıklı protein, yağ ve kalsiyum kaynağıdır." dedi.

“İLAÇ ALACAĞINIZA PEYNİR YİYİN”

Prof. Dr. Karatay, peynir yiyen ülkede kemik erimesinin olmayacağını vurgulayarak, şunları söyledi: "Türkiye'de 'Sende osteoporoz var' diye senelerce hanımlara hormonlar, ilaçlar verildi. İşte efendim bu peynir hepsinin yerine geçer. Hanımlara da Beylere de kemik erimesini önlemek için bol bol yiyin diyorum. Kemik erimesini, diz ve eklem ağrılarını önlemek için bol bol peynir yiyin. Peynir aynı zamanda bağışıklık sistemini, hazmı güçlendirir. Eğer bir hazımsızlığınız varsa ilaç alacağınıza iki dilim Ezine peyniri yiyin hemen şişkinliğiniz geçer."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...