Çarpıcı araştırma: Çocuklar iki kat daha mutsuz
Yapılan araştırmalar 10-15 yaş arası hayatlarından memnun olmayan çocukların sayısının son on yılda neredeyse iki katına çıktığını gösterdi. Ayrıca çocukların pandemi ile başa çıkamadığı da ifade edildi.
The Children's Society ve Essex Üniversitesi araştırmacıları ile ortaklaşa gerçekleştirilen araştırmaya göre, 10-15 yaşları arasındaki yüz binlerce çocuğun hayatlarından mutsuz olduğu kaydedildi. Ayrıca çocukların pandeminin psikolojik etkileri ile de başa çıkamadıkları ortaya konuldu.
Araştırma sonucuna göre, çocukların mutsuz olma sebebinin okulda görünüşleri konusunda karşılaştıkları ‘zorbalık’ olduğu ifade edildi. 2010 seviyelerine kıyasla umutsuzluk hisseden 10 ila 15 yaşındakilerin sayısı 133 bin artışla 306 bine yükseldi. Ankete katılan çocukların yüzde 12,2’si okulla ilgili deneyimlerini, hayatın diğer alanlarından daha fazla mutsuz olarak değerlendirirken, on yıl önce bu oran sadece yüzde 9’du.
ERKEK ÇOCUKLARI DAHA MUTSUZ
Rapora göre, özellikle kızların görünüşleri hakkında mutsuz hissettikleri belirtilirken, yedi kişiden birinin nasıl göründükleri konusunda endişeli oldukları ortaya koyuldu. Erkek çocuklarında ise bu oranın daha fazla olduğu bildirildi. Her 25 çocuktan birinin ise psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.
“ÇOCUKLAR PANDEMİ İLE BAŞA ÇIKAMADI”
The Children's Society'nin CEO'su Mark Russell Guardian'a verdiği demeçte, bu durumun ‘derinden üzücü’ olduğunu dile getirerek, “Çocukların refahının 10 yıldır düşüş eğiliminde olduğunu görmek çok üzücü" dedi.
Russell ayrıca çocukların pandemi ile iyi başa çıkamadığını söyleyerek, “Bu aşamadaki mutsuzluk, daha sonraki gençlik yıllarında potansiyel sorunlar için bir uyarı işareti olabilir” açıklamasında bulundu.