Çiğ süte neden çamaşır suyu katılıyor?
TGRT Haber'in ilgiyle izlenen programı Erol Köse ve Sevda Türküsev ile "Bilmedikleriniz"de gıda terörü masaya yatırıldı. Programa katılan Prof. Dr. Özer Ergün, zehirli gıdaların ilk sırasında yer alan çiğ süte çamaşır suyu katılması konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Sütün hacmini artırmak için çiğ süte çamaşır suyu katılması TGRT Haber'in "Bilmedikleriniz" programında tartışıldı.
Erol Köse ve Sevda Türküsev'in konuklarından İstanbul Teknoloji ve Sağlık Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Ergün, süte neden çamaşır suyu katıldığını anlattı.
ÇİĞ SÜTE NEDEN ÇAMAŞIR SUYU KATILIYOR?
Soğutma sistemi olmayan üreticilerin sütün dayanıklılığını sağlamak ve kesilmesini önlemek için birçok yönteme başvurduğunu belirten Prof. Ergün, “En basiti çamaşır suyunda bir kapak güğüme atmak ya da eczaneden aldıkları oksidanlı su eklemek. Bir başka sorun da hayvanların enfeksiyon tedavilerinde kullanılan antibiyotikler. Onlar da süte geçiyor. Fabrikalar kabul etmiyor. İşte bu sütler sokak sütü olarak tüketiciye sunulmaktadır” dedi.
GIDADAKİ ZEHİR ZAMANLA KANSERE ÇEVİRİYOR
Prof. Ergün, süte katılan zehrin etkisinin yıllar sonra çıktığını söyledi. İçine azda olsa çamaşır suyu katılmasının insan vücudunda oluşturacağı negatif şeylerin neler olduğu ile ilgili Prof. Ergün şunları söyledi:
“Bir çok gıdadan biz ağır metaller, tarım ilaçları antibiyotikler alıyoruz çık fazla ama günlük dozun üzerine geçmiyorsa zehirlenmiyoruz. Bizim yağ dokumuza ve organlarımızda birikiyorlar. 20-30 yıl sonra ileri ki yaşlarda kanser vakalarının bu beslenme kaynaklı ve kalıntılardan kaynaklı 3 te 1'i söylenmekte”
Mikropların da besin kaynağı olan çiğ sütün tüketilmeden önce mutlaka kaynatılması gerekiyor.