Tgrt Haber

Cildi 10 yaş gençleştiriyor! Pahalı kolajen kremlerine gerek yok, sadece 1 kaşığı yetiyor!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
11 May 2023 15:07 - Güncelleme : 11 May 2023 16:34
Cildi 10 yaş gençleştiriyor! Pahalı kolajen kremlerine gerek yok, sadece 1 kaşığı yetiyor!

Yaş ilerledikçe azalan kolajen üretiminin yan etkileri de gözle görülür. Her kadın kırışıklığı olmasın ister. Ancak yaş ilerledikçe azalan kolajen, kırışıklığa neden olur. Kolajen destekleyici kremleri popüler olsa da uzmanlar, tek bir besin üzerinde durdu. Bu çorbadan 1 kaşık yiyin, 10 yaş daha genç görünün.

Genç ve sağlıklı cilde sahip olmak çoğu kadının isteğidir. Ancak, cildin sağlıklı ve genç olabilmesi için kolajen​ desteğinin gerekli olduğunu unutmamak lazım. Cildinize gençlik aşılayabilmek için mutlaka düzenli olarak bakım yapmanız gerekir. Ancak bazı besinler pahalı kremlere para harcamanızın önüne geçer. 

KOLAJEN NEDİR?

Kolajen, insan vücudunda en çok bulunan proteindir. Vücut için önemli yapı taşlarından biri olan kolajen, ağ dokuyu güçlendirmek, cilde dayanıklılık, sıkılık ve esneklik kazandırmaya yardımcı olur. Kolajen, vücuttaki proteinlerin üçte birini oluşturur.

KOLAJEN DEPOSU ÇORBASI TARİFİ!

Posta'da yer alan habere göre; Doğru ve dengeli bir beslenme programıyla cilt​ sağlığınızı desteklemelisiniz. Bazı besinler düzenli olarak tüketildiğinde vücuttaki kolajen üretimini artırabiliyor. Kolajeni destekleyen en önemli besinlerin başında kemik suyu geliyor. İşte, kemik suyu ile yapılan çorba​ tarifi; 

Kemik suyu çorbası nasıl yapılır?

Kemikler pişme aşamasındayken bir tarafta derin bir kasenin içerisine 2 yemek kaşığı yoğurdu, limon suyunu ve 1 buçuk yemek kaşığı unu ekleyerek güzelce çırpınız. Pütürlü hal gittikten sonra pişen kemik suyundan 1 yada 2 kaşık ilave ederek iyice ılıştırın

Cildi 10 yaş gençleştiriyor! Pahalı kolajen kremlerine gerek yok, sadece 1 kaşığı yetiyor!

KOLAJENİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Cilt sağlığını geliştirir ve cildin dayanıklılığını artırır.
  • Kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.
  • Vücuttaki kas kütlesini artırır.
  • Kalp sağlığını korur,
  • Eklem ağrılarına iyi gelir,
  • Saç ve tırnak sağlığını korur.
Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...