Tgrt Haber

Doğal yollar ile fil gibi bir hafızaya sahip olmak mümkün! Bu besinler ile Alzheimer'a savaş açacaksınız!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
04 Nisan 2023 16:44 - Güncelleme : 04 Nisan 2023 17:01
Doğal yollar ile fil gibi bir hafızaya sahip olmak mümkün! Bu besinler ile Alzheimer'a savaş açacaksınız!

Stresli yaşantı, genetik faktörler, beslenme ve uyku düzeni ve daha pek çok faktörün etkisi ile ortaya çıkan ciddi bir rahatsızlık olan Alzheimer’a, doğal yollar ile meydan okumak mümkün. İşte Alzheimer’ın etkilerini azaltan ve rahatsızlığın etkilerine karşı beyni koruyan o besinlere ilişkin ayrıntılar…

Son dönemlerin en çok korkulan rahatsızlıkları arasında gösterilen Alzheimer​, yaşı ilerleyen tüm bireyleri endişelendirmeye başladı. Ufak bir hafıza​ problemi yaşadıklarında dahi arama motorlarında Alzheimer rahatsızlığının belirtilerine ve diğer ayrıntılarına ilişkin araştırmalar yapan kişiler, hafızalarını nasıl güçlendirebileceklerini de merak etmeye başladı.

Nörolojik bir rahatsızlık olarak tanımlanan ve hızlı ilerlemese de oldukça ciddi problemlere yol açan Alzheimer rahatsızlığı, zamanla konuşma ve hafıza becerilerinin kaybolmasına sebep olur. Yaşlılık​ sürecinde ortaya düşünülen bir hastalık olsa da bilim insanları hastalığa yakalananların yüzde 5’inin 40-50 yaş civarında olduğuna dikkat çekmişlerdir. Peki, Alzheimer hastalığının önüne geçmek mümkün mü? Doğru beslenme​ ile beyin koruma altına alınabilir mi? İşte ayrıntılar…

Doğal yollar ile fil gibi bir hafızaya sahip olmak mümkün! Bu besinler ile Alzheimer'a savaş açacaksınız!

ALZHEIMERA KARŞI KORUYUCU BESİNLER

Alzheimer rahatsızlığının genetik geçişli olabileceğini belirten uzmanlar, beslenme düzenlerine dahil edilecek olan besinler ile rahatsızlığın etkilerinin en alt seviyeye çekilebileceğini ifade etti. Bu kapsamda birtakım araştırmalar yapan bilim insanları, şu içeriklerin Alzheimer rahatsızlığının etkilerine karşı kalkan görevini üstlendiklerini belirtti:

  • Yeşil çay, zerdeçal, limon, yaban mersini, balık ve deniz ürünleri, avokado, badem, ıspanak, adaçayı, havuç suyu.

ALZHEIMER HASTALARININ UZAK DURMALARI GEREKEN BESİNLER NELERDİR?

Bazı besinlerin Alzheimer hastalığına karşı koruyucu olduğunu belirten uzmanlar, bazılarının da tam tersi etkiye sahip olduğunu ifade etti. Bu kapsamda Alzheimer teşhisi konmuş olan veya Alzheimer belirtileri gösteren ya da aile öyküsünde Alzheimer rahatsızlığı bulunan kişilerin bazı gıdalardan uzak durmaları gerektiğini belirten uzmanlar, ilgili gıdaları şu şekilde sıraladı:

  • Lif açısından zengin olmayan besinlerden uzak durulmalıdır.
  • 60 yaşın üzerinde olan kişiler yüksek karbonhidrat içeriğine sahip olan besinlerden uzak durmalılardır.
  • Yemekler yüksek sıcaklıkta tüketilmemelidir.
  • Tuz ve yağ içeriği yüksek olan besinlerden uzak durulmalıdır.

 

Kaynak: TGRT HABER

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...