Tgrt Haber

Dünyada ilk kez uygulanacak! Besin alerjisi tedavisinde umut veren gelişme

Editör: Merve Yaz / Kaynak: Anadolu Ajansı
31 Temmuz 2024 15:11 - Güncelleme : 31 Temmuz 2024 15:24
Dünyada ilk kez uygulanacak! Besin alerjisi tedavisinde umut veren gelişme

Milyonlarca anneyi sevindirecek haber Avustralya'dan geldi. Dünya genelinde çok sayıda bölgede görülen yer fıstığı alerjisinin tedavisi için ilk kez bebeklere ağız yoluyla bağışıklık güçlendirici tedavi uygulanacak.

Avustralya​'da yer fıstığına karşı ağız yoluyla bağışıklık güçlendirici tedavi​, temel sağlık hizmetlerine dahil edildi.

Dünyada ilk kez uygulanacak! Besin alerjisi tedavisinde umut veren gelişme - 1. Resim

12 AYDAN KÜÇÜK BEBEKLERE UYGULANACAK

Avustralya'nın Ulusal Alerji Uzmanlık Merkezi (NACE) ve 5 eyaletteki on çocuk hastanesi ortaklığında hazırlanan program, yer fıstığı alerjisi teşhisi konmuş ve söz konusu hastanelerden birinde tedavi gören 12 aydan küçük bebeklere uygulanacak.

Dünyada ilk kez uygulanacak! Besin alerjisi tedavisinde umut veren gelişme - 2. Resim

KADEMELİ OLARAK ARTIRILACAK 

Tedavi kapsamında, sınırlı miktardaki yer fıstığı tozunun diğer yiyeceklerle karıştırılarak bebeklere verilmesi ve bu miktarın zamanla artırılması planlanıyor.

Bazı bebeklerde alerjik reaksiyon gibi yan etkiler görülebileceği, ancak bu yan etkilerin bu yaş grubundakiler için hafif olup tedavi gerektirmeyeceği bildirildi.

Dünyada ilk kez uygulanacak! Besin alerjisi tedavisinde umut veren gelişme - 3. Resim

12 AY DENETLENECEK

Ayrıca, bebeklerin tedavisinin bitmesinin ardından uygulanacak yiyecek alerjisi testi, tedavinin başarılı olup olmadığını gösterirken,12 ay boyunca yapılacak rutin kontroller de kişinin yaşam kalitesinin ve programın uzun vadeli sonuçlarının değerlendirilmesinde yardımcı olacak.

Dünyada ilk kez uygulanacak! Besin alerjisi tedavisinde umut veren gelişme - 4. Resim

Avustralya'da çok yaygın rastlanan yer fıstığı alerjisi teşhisi konulan bebekler hayati tehlike yaşamadan okullarında yemek yiyebilmesini hedeflediklerini ifade eden NACE'de görevli profesörlerden Kirsten Perrett, Avustralya'da şu ana kadar klinik deney ortamı dışında yer fıstığı alerjisi için rutin bir tedavinin olmadığını vurguladı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...