Tgrt Haber

Düzenli tüketildiğinde faydaları saymakla bitmez! İşte narın şaşırtacak faydaları!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
08 Aralık 2022 14:05 - Güncelleme : 08 Aralık 2022 15:17
Düzenli tüketildiğinde faydaları saymakla bitmez! İşte narın şaşırtacak faydaları!

Nar, hem hastalıklardan korunmada hem de erken teşhis sonrası iyileştirme özelliği nedeniyle çok tüketilir. Neredeyse bilinen her antioksidanı içermesiyle meşhur olan nar, havaların soğumasıyla sofralarda yerini aldı. Vücuda birçok faydası olan nar, lezzeti sayesinde birçok yemeğe de eklenir. Düzenli olarak nar tüketmiyorsanız, bu meyveyi hastalıklardan korunmak için düzenli olarak tüketmelisiniz. İşte narın çeşitli faydaları, tarifleri, vitaminleri!

Çeşit çeşit lezzetlerle birlikte tüketebileceğiniz nar, soğuk havalarla birlikte tezgahta yerini aldı. Faydaları saymakla bitmeyen narın 1 tanesinin bile birçok faydası vardır. Nar tam bir vitamin​ deposudur. Nar; B1 vitamini, B2 vitamini, C vitamini, potasyum ve demir yönünden zengindir.

NAR HANGİ VİTAMİNLERİ İÇERİR?

Faydaları saymakla bitmez nar, B5, B6, C, E, B1, B2 vitaminleri içerir. Kışın içerisinde bulunan zengin potasyum, magnezyum ve folat sebebiyle soğuk algınlığıyla savaşır. Bu meyve vücüdumuzda kalkan görevi görür. Peki, narın faydaları nelerdir?

NARIN FAYDALARI 

Sindirimi düzenler: İshali önleyici etkiye sahiptir. İçerisinde bulunan vitaminler bağırsaktaki mikroplarla savaşır. 

Ciltteki kolejeni artırır: Ciltteki ölü hücrelerin yenilenmesini ve cildin yeniden canlanmasını sağlar.

Eklem ağrılarını azaltır: Mevsiminde ve korunaklı şekilde tüketildiğinde tüketildiğinde narın eklem ağrılarını azaltan bir etkisi olmaktadır.

Hafızayı güçlendirir: Yapılan pek çok bilimsel araştırmada düzenli nar tüketiminin hafızayı ve bilişsel fonksiyonları güçlendirdiği sonucu elde edilmiş. Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklarda özellikle de erken evrelerde iken nar tüketilmesi önerilir. 

Düzenli tüketildiğinde faydaları saymakla bitmez! İşte narın şaşırtacak faydaları!

NAR NASIL MUHAFAZA EDİLİR?

Nar kolay çürüyen bir meyvedir. Bu sebeple muhafaza edilmesine dikkat edilmeli. Buzdolabında saklamak istemeyenler, karanlık güneş görmeyen bir ortamda muhafaza etmelidirler. Serin bir yerde muhafaza edilen nar, uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Bu şekilde oda sıcaklığında saklarsan 1 ay kadar bozulmadan durabilir.

NAR İLE BİRLİKTE NE YENİR?

Çoğunlukla ara öğün olarak tüketilen nar, yemeklerle birlikte de tüketilir. Narı ara öğünlerinizde tüketebilirsiniz. Ayrıca narı salatalara ya da sütlü tatlılara da eklenir.  Nar ayrıca kısırda ve reçel olarak da kullanılır. 

Düzenli tüketildiğinde faydaları saymakla bitmez! İşte narın şaşırtacak faydaları!

NAR REÇELİ TARİFİ

Malzemeler;

  • 2 dolu su bardağı ayıklanmış nar

  • 1.5 su bardağı şeker

  • 1.5 su bardağı su

  • Biraz limon tuzu

Yapılışı;

Ayıklanan narları şeker ve su dolu tencereye alın.

Kaynamaya başlayan nar, 20 dakika pişirilir.

Kaynamaya başlayınca iyice karıştırın ve altını hafif kısıp ara ara kontrol ederek 20 dakika pişirin. 

1 fiske limon tuzu ekleyip karıştırın. Limon tuzu yerine limonda sıkabilirsiniz. 

10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.

 

 

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...