Kültürümüzde ekmeğin beslenmemizdeki rolü çok büyük. Hiçbir öğünü ekmeksiz geçirmiyor, sofrada olmadığında eksik hissediyoruz. Ancak ekmeksiz doymam diyenler, bir gün ekmeksiz olarak doğal ve sağlıklı bir öğün yemek isterlerse hem doyduklarını hem de uzun süre acıkmadıklarını hissedecekler.
Kardiyoloji uzmanı Dr. William Davis, buğday göbeği kitabında buğday ve tahılın insan sağlığı için zararlarına detaylı olarak yer veriyor. Dr. Davis, “Ekmek ve tahıl tüketimi sadece çölyak hastalığıyla sınırlı değil, bunun dışında sebep olduğu çok sayıda kronik ve tehlike barındıran hastalıklara sebep olabiliyor.” Diyor ve ekmeği hayatınızdan çıkarmanın birçok sağlık sorununuzu hızlı bir şekilde ortadan kaldıracağını belirtiyor.
İşte fazla ekmek tüketiminin sebep olduğu diğer hastalıklar:
Çölyak hastalığından farklı olarak antikorlar, beynin serebellum bölgesine hasar veriyorlar. Bu bölge koordinasyon, safra kontrolü ve birçok diğer vücut fonksiyonunu kontrol ediyor. Bazen serebellum hasarının sonu tekerlekli sandalyeye kadar gidiyor. Buğdayı ve tahılı kesmek ise hastalığın ilerlemesini durduruyor. Ancak geri dönüşümü zor olabiliyor çünkü sinir sistemi ve beyin dokusuna hasar veriyor.
Bacaklara ve çeşitli organlara giden sinirlerin hasar görmesi olarak tanımlanan bu hastalık diyabet olduğunda ortaya çıkıyor. Diyabet olmadığı durumlarda ise gliyadinin tetiklediği bir otoimmün bir reaksiyon olarak gelişebiliyor. Tahılı kesince ortadan kalkıyor.
Buğday ve tahılların içinde bulunan fitatlar demir emilimini yüzde 90 oranında azaltıyor ve demir eksikliği anemisine sebep oluyor. Bu hastalığın en önemli nedeni ise tahıl tüketimi olarak biliniyor.
Erkeklerdeki göğüs büyümesinin de en önemli sebebi uzmanlar tarafından tahıl tüketimi olarak gösteriliyor.
Tahıllar vücutta hayati görevleri olan B12 vitamininin emilimini sağlayan proteinin üretilmesini engelleyen bir etkide bulunuyorlar.
Otoimmün bir hastaık olan haşiöoto vakalarından yüzde 50’sinde gliyadine karşı olan antikorlar yüksek oranda oluşuyor. Ancak tahıllardan uzaklaşıldığında troid inflamasyonu gerilemeye başlıor.
Bu hastalıkta kanıtlar çok keskin olarak karşımıza çıkıyor. Vakaların büyük çoğunluğunda pankreas hücrelerinin tahribatını gliyadinler başlatıyor.
İnsanı diyabet yapmanın çok basit bir formülü var. Kan şekerini yükselten besinlerle insülin direncini oluşturmak, karaciğer yağlanması ve karın yağlanması başlatıyor ve sonuç olarak insülinin işlevi engelleniyor. Bu süreç ise yüksek glisemik indeksli beslenmeyle başlıyor. Glisemik indeksi en yüksek besinlerin başında ise tahıl grubu geliyor.
Bu otoimmün cilt hastalıklarının birçoğu tahıl ve tahıl grubu beslenme şekli değiştirildiğinde tüksek oranda iyileşme gösteriyor.
Bu gibi psikolojik hastalıkların görüldüğü hastalarda tahıllı beslenme şeklinin kesilmesi durumunda büyük ölçüde iyileşme görülüyor.