Tgrt Haber

En hızlı öksürük kesici ilaç! Evdeki 3 malzeme ile 1 saatte söküp atıyor

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 03:52 - Güncelleme : 24 Ocak 2024 03:52
En hızlı öksürük kesici ilaç! Evdeki 3 malzeme ile 1 saatte söküp atıyor

Kışın gelmesiyle başlayan öksürük, günlük yaşamı etkilerken ilerlediğinde yatak döşek de yatırabiliyor. Beslenme uzmanı Maty Harrington, boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olan bağışıklık sistemini güçlendiren içeceğini paylaştı. İşte 1 saatte öksürüğü kesecek mucizevi ilaç...

Solunum yolu hastalığının erken belirtilerinden daha kötü bir şey yoktur; boğazınızdaki hafif ağrı ilerleyen süreçte hastalığın bir göstergesidir.

Yetişkinlerin çoğu her yıl yaklaşık üç kez soğuk algınlığına yakalanıyor, ancak en çok insanların kapalı mekanlarda daha fazla zaman geçirdiği kış aylarında daha savunmasız oluyorlar. Vücudunuz bir virüse tepki gösterdiğinde, genellikle baş ağrısı, üşüme veya uyuşukluğun eşlik ettiği boğaz ağrısından yakınırsınız.

Bu semptomlar sıklıkla hızlı bir şekilde gelişir ve yaklaşık bir ila iki gün sürer. Soğuk algınlığının tedavisi olmasa da beslenme uzmanı Maty Harrington, boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olan bağışıklık sistemini güçlendiren içeceğini paylaştı.

En hızlı öksürük kesici ilaç! Evdeki 3 malzeme ile 1 saatte söküp atıyor

Sağlık uzmanı yalnızca üç malzeme gerektiren bu basit ama etkili içeceğin nasıl yapılacağına dair talimatları paylaştı. Ağrıyan boğazınızı rahatlatmak için aşağıdaki adımları izleyin.

1-Bu ev ilacını yapmaya başlamak için bir bardak suyu kaynatın.
2-Daha sonra bir cm zencefili küçük parçalar halinde doğrayın ve bir bardağa kaşıkla koyun.
3-Bir tarçın çubuğu ekleyin
4-Daha sonra kupaya yaklaşık dört ila altı karanfili ekleyin.
5-Sıcak suyu dökün ve 10 dakika kadar bekletin.
6-Bir süzgeç kullanarak içeceği başka bir bardağa süzün.

En hızlı öksürük kesici ilaç! Evdeki 3 malzeme ile 1 saatte söküp atıyor

Maty şunları söyledi: "Karanfil en iyi bağışıklık güçlendirici ve süper antiviraldir. Bir saat sonra boğazımdaki tüm kaşıntı ve ağrı geçecektir." Netmeds'e göre karanfil, zararlı bakteri, mantar ve virüslere karşı etkili olan öjenol içeriyor.

Uzmanlar, karanfilin anti-viral ve kanı temizleme özelliklerinin, beyaz kan hücrelerini uyararak kandaki toksisiteyi azalttığını ve hastalıklara karşı direnci arttırdığını açıklıyor.

Beslenme uzmanı Kavita Devgan, karanfil ve bal karışımının grip semptomları için en etkili ilaçlardan biri olduğunu söyledi. Şöyle söyledi: "Bal, boğaz ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Karanfil, güçlü antibakteriyel, antiviral ve antiinflamatuar bileşiklerle doludur.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...