Tgrt Haber

Erkekler kadınlara göre daha çok ağlıyor! Kadınları güldüren bilimsel araştırma

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
26 Haziran 2024 17:21 - Güncelleme : 26 Haziran 2024 17:32
Erkekler kadınlara göre daha çok ağlıyor! Kadınları güldüren bilimsel araştırma

2016 yılında yapılan bilimsel bir araştırmada erkeklerin duygusal seviyeleri kadınlara oranla daha yüksek çıkmıştı. Bu araştırma üzerine Hollandalı bilim insanları bir araştırma daha gerçekleştirdi. Erkeklerin kadınlara göre daha çok ağladığını ortaya çıkaran bilimsel araştırma sonuçları ise kadınları güldürdü.

Hollanda’daki Tilberg Üniversitesi'nin erkeklerin duygusal seviyesi üzerine, 2016 yılında yaptığı bilimsel araştırma 2024 yılında yeniden yapıldı. Bu kez bilim insanları erkeklerin kadınlara göre daha çok ağladığını ortaya çıkaran bir araştırma raporu sundu. 

ERKEKLER KADINLARA GÖRE DAHA ÇOK AĞLIYOR!

Hollandalı bilim insanları BBC dergisinde yayınladıkları araştırmada erkeklerin yetişkinlik yaşlarında çocukluk ve ergenliğe oranla daha alıngan ve duygusal olduklarını bu yüzden de sık sık ağladıklarını belirtti.

Erkekler kadınlara göre daha çok ağlıyor! Kadınları güldüren bilimsel araştırma - 1. Resim

Erkeklerin toplumsal normlardan etkilenerek güçlü durdukları da aynı araştırmada ortaya çıktı. 200 erkekle yapılan araştırmada 150 erkeğin duyusal zekalarının kadınların duyusal zekalarından daha düşük olduğu bilim insanları tarafından ifade edildi. Geriye kalan 50 erkeğin ise duygularını ifade etmekte zorlandıkları belirtildi. 

Erkekler kadınlara göre daha çok ağlıyor! Kadınları güldüren bilimsel araştırma - 2. Resim

'ERKEKLER AĞLAMAZ' SÖZÜ YALAN ÇIKTI

Erkekler ağlamaz sözünü yalanlayan bu araştırma sonucunda erkekler yaşadıkları duygu durumlarından sonra gizli gizli ağladıklarını itiraf etti. Özellikle ayrılık ve ölüm haberleri karşısında erkeklerin çevrelerine belli etmeden ağladıkları da araştırmada ortaya çıkan detaylardan biri oldu.

Araştırmada bu kez 300 kadın baz alındı ve duyusal test yapıldı. "Kadınlar, yaşadıkları duyusal süreçlerde atlatmanın yollarını erkeklere göre daha hızlı keşfediyor." Araştırmada yer alan bu ifadeler günümüzde değişen koşullara bağlı meydana geldiği açıklandı. 

Erkekler kadınlara göre daha çok ağlıyor! Kadınları güldüren bilimsel araştırma - 3. Resim

Ekonomik durumlar kadınların çalışma hayatındaki konumsal değişimlerinin duygularını daha iyi kontrol etmeye başladıklarına neden oldu. Hollandalı bilim insanları araştırmada kadınların güçlendiği erkeklerin ise giderek zayıfladığını da belirtti.

Hollandalı bilim insanlarının araştırmasında dikkat çeken diğer detay ise refah seviyesi yüksek olan ülkeler oldu. Bilim insanları erkek ve kadınlar üzerinden yaptıkları araştırmayı ülkelerin ekonomik koşullarına bağladı.

Öte yandan da erkeklerdeki hormon seviyelerinin GDO'lu besinlerin düşürdüğünü bu yüzden duyusal düzeyde de etkilendikleri ifadeler arasında yer aldı. 

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...