Tgrt Haber

Fiyatları ateş pahası, neredeyse her evde var! Canan Karatay TGRT Haber'de açıkladı: Dünya para ama hiçbir işe yaramıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
07 Ekim 2023 00:27 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 01:12

Açıklamalarıyla ezber bozan Prof. Dr. Canan Karatay, TGRT Haber'e çok özel açıklamalarda bulundu. Beslenme düzeni ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine kadar birçok konuda tavsiyelerde bulunan Karatay, neredeyse her evde bulunan kolajen tabletleriyle ilgili herkesi uyardı.

Ezber bozan açıklamarıyla Türkiye'de gümdemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay, TGRT Haber'de Gülden Kalecik Demirtaş'ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Karatay, merak edilen birçok konuya ilişkin açıklamalarda bulunurken anne ve babalar başta olmak üzere herkesi ilgilendiren kritik uyarılarda bulundu. 

Bağışıklık sisteminin insan vücudunu ayakta tuttuğunu aktaran Karatay, bağışıklık için kemik ve turşu suyunun önemine dikkat çekti. Bunların günün her saatinde tüketilebileceğini aktaran Karatay, "Çok güçlü bir besinlerdir. Bağışıklık sistemini güçlendirir ki bu kış aylarında çok önemlidir" dedi.

"HALKI KORKUTMAK İÇİN YAPIYORLAR"

Salgın diye bir şey olmadığını söyleyen Karatay, "Halkı korkutmak için yapıyorlar. Grip virüsün aşısı olmaz, halı kandırıyorlar, korkutuyorlar. Grip virüsünün tedavisi bağışıklığın güçlenmesidir. Elinizi iyi yıkayın, iyi beslenin, hastayken evden çıkmayın" uyarısında bulundu.

"İŞLENMİŞ SOFRA TUZLARINDA UZAK DURUN"

Yağ ve tuz kullanımına ilişkin uyarılarına devam eden Karatay, "Hayvansal yağları istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Kuyruk yağıda çok önemli. Kristal kaya tuzu yiyin. İşlenmiş olan sofra tuzları tehlikeli. Hekim arkadaşlar beni şikayet etmişler ama onlara sesleniyorum. Kristal kaya tuzunda magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir, çinko, selenyum ve çok daha fazlası vardır. Bunlar tansiyon yükseltmez" ifadelerini kullandı.

Fiyatları ateş pahası, neredeyse her evde var! Canan Karatay TGRT Haber'de açıkladı: Dünya para ama hiçbir işe yaramıyor

"ÇOCUKLARDA PANKREAS GELİŞMİYOR"

Hamilelere şeker yüklemesi konusunda anne ve baba adaylarını ciddi bir şekilde uyaran Karatay, "Türkiye'de yaygın bir şekilde gebelere şeker yüklemesi yapıldığına dikkat çeken Karatay, "Bu da hem anne de hem de çocukta ileride şeker hastalığına neden oluyor. Şeker yüklemesi olduğu gibi anne karnındaki bebeğe geçer. Çocuklar şeker yüklemesi yüzünden sakat ve SMA'lı doğuyor. Hamileye sadece şeker yüklemesi değil hiçbir şey verilmez. 6 aylık gebelikte şeker yüklemesi yapıldığı zaman çocuklarda pankreas gelişmiyor" diye konuştu

"DÜNYA PARA VERİN HİÇBİR İŞE YARAMIYOR"

Fiyatlarının çok yüksek olmasına rağmen neredeyse her eve giren kolajen tabletlerinin çok tehlikeli olduğunu dikkat çeken Karatay, "Çünkü onlar hap haline gelene kadar bir sürü işlemden geçiyor, protein ve kolajen özelliği kalmıyor. Dünya para verin ama yağ ve protein olmadan hiçbir işe yaramıyor" dedi.

Fiyatları ateş pahası, neredeyse her evde var! Canan Karatay TGRT Haber'de açıkladı: Dünya para ama hiçbir işe yaramıyor

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...