Tgrt Haber

Griple gelen ve günlerce süren öksürüğe doğal çare: Geçmeyen öksürüğü 1 günde yok eden bitki çayları!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
27 Ocak 2023 13:57 - Güncelleme : 27 Ocak 2023 15:00
Griple gelen ve günlerce süren öksürüğe doğal çare: Geçmeyen öksürüğü 1 günde yok eden bitki çayları!

Kış mevsimiyle birlikte artan grip vakalarına, geçmeyen öksürük de eklendi. Birçok insanın mustarip olduğu geçmeyen öksürük için ilaçlar kısıtlı kalırken, vatandaşlar çareyi doğal yöntemlerde denemeye başladı. Doğal ve Bitkisel Ürünler Uzmanı Ahmet Yıldırım öksürüğü hızlıca kesen ve gribal enfeksiyonlara karşı doğal koruma sağlayan bitkiler hakkında bilgi verdi.

Griple gelen ve geçmeyen öksürükten mustarip olanlar çareyi doğal ve bitkisel ürünlerde arıyor. Gece uykudan uyandıran ve krizlere neden olan öksürük en çok da çocukları zorluyor. Bitkisel çayların da içinde bulunduğu öksürüğü tedavi eden ürünler hakkında Doğal ve Bitkisel Ürünler Uzmanı Ahmet Yıldırım bilgi veriyor. İşte öksürük krizlerinden 1 günde kurtaran doğal bitki çayları ve tarifleri…

EKİNEZYA ÇAYI

Ekinezya bitkisinin ağırlıklı olarak soğuk algınlığı, nezle, grip gibi rahatsızlıklardan korunmada kullanımı öneriliyor. Yapılan çalışmalar ekinezyanın boğaz ve akciğerlerdeki iltihabın yol açacağı hasarı engellediğini gösteriyor. Demlenerek ve içerisine 1 tatlı kaşığı bal​ ilavesi ile günde 2 fincan kadar içebilirsiniz.

TAZE VEYA KURU AYVA YAPRAĞI

Yıllardan beri öksürük tedavisinde kullanılan ayva bitkisinin yaprakları, içerisindeki bileşenlerle boğazı yumuşatıcı etkisi bulunuyor. Bitkilerin çiçek ve yaprak kısımları demleyerek içebilirsiniz. Tedavi amacıyla içiyorsanız şeker ilave etmeyin. Kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika, taze ayva yapraklarını ise 3-5 dakika demleyerek günde 2-3 fincan kadar içebilirsiniz.

Griple gelen ve günlerce süren öksürüğe doğal çare: Geçmeyen öksürüğü 1 günde yok eden bitki çayları!

AYVA, BAL VE IHLAMUR

Bu karışımdan elde edilen çay, öksürüğe karşı oluşturulabilecek en muhteşem karışımlardan biri. Ayva, bal ve ıhlamurdan oluşan çay boğazları yumuşatıyor ve iyileşme sağlıyor. Günlük 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.

ZENCEFİL, BAL VE KARANFİL

Karanfilin içerisindeki uçucu bileşenler, ağız ve boğaz yolu iltihaplarında, bakteri ve virüslerin yol açtığı enfeksiyonlarda antiseptik ve ağrı hissini azaltıcı etkiye sahip. Zencefilin içerisindeki bazı bileşenlerin de iltihap giderici etkisi düşünüldüğünde, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kadar toz zencefil ve 1 çay kaşığı kadar karanfil ile karıştırılarak kür halinde içilebilirsiniz. Arzu ederseniz bu karışıma limon da ekleyebilir ve günde 1-2 tatlı kaşığı içebilirsiniz.

TOZ KARABİBER VE BAL

Yürütülen birçok çalışmada bağışıklık sistemini güçlendirici, kanser karşıtı, yangı ve spazmları iyileştirici etkileri ortaya konulan toz karabiberin, öksürüğe karşı meyvesini demleyerek gargara yapabilirsiniz. Ayrıca yine tane karabiberi ılık suda demleyip 1 tatlı kaşığı bal ilavesiyle içebilirsiniz. Fakat reflü, gastrit ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarınız varsa bu çaydan sınırlı tüketmeniz gerekiyor. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bireyler günde 2-3 tatlı kaşığı kadar tüketebilir.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...