Tgrt Haber

Gaz ve şişkinlikten 1 haftada kurtaran çay! Günde 1 fincan içmek göbeği mum gibi eritiyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
18 Haziran 2023 17:04 - Güncelleme : 18 Haziran 2023 17:20
Gaz ve şişkinlikten 1 haftada kurtaran çay! Günde 1 fincan içmek göbeği mum gibi eritiyor

Gaz, şişkinlik ve sindirim sorunu yaşıyor, ancak çözüm bulamıyorsanız Uzak Doğu kültüründe yüzyıllardır tüketilen farklı bir bitki çayından söz edeceğiz. Mistik çayı, hoş kokusu ve zengin içeriğiyle sindirim problemlerine ve şişkinliğe karşı önemli ölçüde etki sağlıyor.

Mistik adını taşıyan çayın aroması da baharatların harmanlanmasıyla ortaya çıkar. Çayın yoğun tadının yanı sıra baharatlar sayesinde yakaladığı bir lezzet de mevcuttur. Mistik tek bir malzemeden oluşan bir çay​ değildir. Bu yüzden bu onu papatya ya da lavanta çayı gibi bir bitki çayı yapmaz. Fakat yine tüketim için seçilen çaylardan biridir.  İşte mistik çayının muhteşem etkileri…

MİSTİK ÇAYI NEDİR?

Bitkiler insan hayatında geniş bir yer kapsar. Bu yerin bir kısmı çaylara aittir. Çeşitli bitkilerden elde edilen çaylar farklı yararlar sağladığı için tüketildiği gibi lezzetleri nedeniyle de içilir. Mistik çayı yoğun bir aromaya sahip bir çaydır. Baharatların şekillendirdiği bu aromanın kökenine dair kesin bir bilgi yoktur. Ancak Hindistan​ ve Uzak Doğu ülkelerinde yapılan çaylarda kullanılan yoğun karışımın bu çayda da olması mistiği o bölgelere ait hale getirmiştir.

Çayın lezzetini değiştirmek, başkalaştırmak için başka bitki ve baharatların çaya katılması eskiden gelen bir alışkanlıktır. Özellikle Uzak Doğu kültürlerinde çiçek ya da meyveler çayları lezzetlendirmek için kullanılırdır. Şimdi ise zamanla gelişen bu karışımlar sağlamlaşarak çayların içinde yer almaya başlamıştır. Dünyanın birçok yerinde tüketilen mistik kreme yakın bir renge sahiptir. Bu renk onun baharat​ dolu aromasının verdiği bir niteliktir. Hoş bir görünüm ve kokuya sahip olan bu çayı hazır paketlerle almak mümkündür. Fakat bizzat kendi demlemek isteyen kişilerin bu çayı bir aktardan da alma şansı vardır. Bu kremsi dokulu çayın içinde neler olduğunu öğrenerek baharatların lezzet şölenine bir kulak verelim.

Gaz ve şişkinlikten 1 haftada kurtaran çay! Günde 1 fincan içmek göbeği mum gibi eritiyor

MİSTİK ÇAYININ İÇİNDE NELER VAR?

Lezzet çayda aranan önemli unsurlardan biridir. Mistik çayı lezzetini kazanırken birçok baharat ve malzemeden faydalanır. Bu malzemelerin bir araya gelmesiyle çay yoğun aromalı kokusuna ulaşır. Çaya kremsi rengini ve lezzetini veren ürünler;

Siyah çay

Böğürtlen

Tarçın

Zencefil

Hindiba kökü

Karanfil

Meyan kökü

Kakule meyvesi

Vanilya

Karabiber

Bu birbirinden farklı ürünlerin harmanlanması ile mistik ortaya çıkar. Meyvelerin verdiği tatlı his baharatların yoğunluğu ile dengelenir. Tarçın ve zencefil başta olmak üzere bu karışım kremsi bir rengi doğurur. Çaya hoş kokusunu veren şey ise tarçın, karanfil ve vanilyadır.

Hepsi bir araya gelen malzemeler lezzetli ve dinlendirici bir çay oluşturur.

MİSTİK ÇAYI NE İŞE YARAR?

Yorgunluk çayın geçirdiği bir problemdir. Kişinin vücudunun daha dingin olması sağlayan çayların birçoğu genellikle stres aldığı için yorgunluğun bir pelerinmiş gibi insanın üzerinden atılmasını sağlar. Mistik çayı da stres ve yorgunluğa iyi gelir, vücudun daha dinç olmasını sağlar. Ama tek yararı bu değildir.

Sindirim sisteminde yaşanan bazı problemler için mistik çözüm olur. Şişkinlik ve gaz sorunlarını ortadan kaldırarak bağırsakların rahatlamasını sağlar. Bağışık sisteminin güçlenmesini de sağlayan bu çay kişiyi soğuk havalarda grip olmaktan korur.

İçinde olan malzemelerin antibakteriyel özelliği sayesinde de iltihaplanmayı önler. Birçok farklı faydası olan bu çayı içen kişi kendisini daha enerjik hisseder.

MİSTİK ÇAYI NE ZAMAN İÇİLİR?

Normal şartlarda çay tüketmenin bir saati yoktur. Kişi canı ne zaman isterse o zaman çay içmekte özgürdür. Fakat konu bitki ve bitki temelli çaylara geldiğinde zaman ve miktar önem kazanan bir unsur oluyor. Bu yüzden mistik çayı tüketirken kişi doğru zamanı ayarlamalıdır.

Bitki çayları gibi mistik de günde bir ya da en fazla iki bardak tüketilmelidir. Bu bir ya da iki bardağı ise akşamüzeri, çay saatlerinde içmek uygundur. Çünkü bu çayın enerji verme özelliği geç saatlerde tüketildiği takdirde kişinin uykusunu kaçırır. Bu yüzden çay çok geç olmadan içildiğinde tadını çıkarmak mümkün olur.

Baharatlarla harmanlanmış olan bu lezzetli kremsi çay barındırdığı malzemelerle bardağın içini zengince doldurur. Faydalı ve yoğun bir tadı olan mistik çayı, çay saatlerinde misafiriniz olmaya hazır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...