Tgrt Haber

Kahvenizdeki büyük düşman: Her kaşığı tehlike saçıyor, kansere neden oluyor!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
02 Kasım 2022 14:14 - Güncelleme : 02 Kasım 2022 14:39
Kahvenizdeki büyük düşman: Her kaşığı tehlike saçıyor, kansere neden oluyor!

Türk toplumunun en önemli içeceği olan kahve, son dönemde farklı aromalar ve malzemelerle farklı formlarda tüketiliyor. Ancak yeni nesil kahve olarak bilinen kremalı ve aromalı kahveler farkına varmaksızın tehlike saçıyor. Kahveye daha yumuşak bir tat katmak için kullanılan ve süt tozu olarak bilinen kahve beyazlatıcıları, adeta kansere davetiye çıkarıyor.

Kahvelere yumuşak bir içim katarak sütlü olması için dökülen ve kahve beyazlatıcısı olarak bilinen bu ürün içeriğindeki glikoz şurubu ve palm yağı ile başlı başına insan sağlığına zarar veriyor. Ayrıca içeriğinde bulunan birçok katkı maddesi ve tüketiciye bildirilmeyen aroma vericilerle adeta bir zehir olarak sağlığımızı etkiliyor. Kahve beyazlatıcısının içeriğinde bulunan melamin, karaciğer yağlanmasına yol açıyor. Bu bileşim özellikle dolaşım sistemini bozarak selülit oluşumuna sebep oluyor.

BÖLGESEL YAĞLANMAYA YOL AÇIYOR

Kahveyi acı içemeyen, daha yumuşak tatlar sevenler ya da kahvesinde farklı aroma arayanların en çok tercih ettiği kahve beyazlatıcılar adeta tehlike saçıyor. Birçoğumuzun süt tozu olarak bildiği kahve beyazlatıcılar, içeriğindeki doymuş yağlar nedeniyle vücutta karaciğer yağlanması ve bölgesel yağlanmaya yol açıyor. Birçok farklı markanın üretmiş olduğu süt tozu markası bulunuyor. Bu markaların içerisinde yer alan bileşenler değişkenlik gösterdiği gibi genel olarak kahve ağartıcıların (süt tozunun) vücuda verdiği zararlar şu şekilde sıralanıyor…

Kahvenizdeki büyük düşman: Her kaşığı tehlike saçıyor, kansere neden oluyor!

KAHVE BEYAZLATICISININ ZARARLARI 

İçerisinde bulunan mısır şurubu gibi katkı maddeleri şeker hastalığı gibi hastalıklara sebep oluyor.

Kahve ağartıcının tatlandırması adına işlenmiş şeker maddeleri karıştırılıyor, bu da bağımlılık gibi sorunlara neden oluyor.

İçerisinde yer alan dipotasyum fosfat maddesi böbreklerde hastalıklarına zemin hazırlıyor. Aynı zamanda bu madde akciğer ve kandaki hemoglobin değerlerini de etkiliyor.

Sodyum Aluminosillicate maddesi komplikasyonlara olarak böbrek ve karaciğer hastalıklarını tetikliyor.

Kansorojen maddeler arasında yer alan melamin kanser oluşumuna hızlandırıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...