Tgrt Haber

Her mutfakta var, bilmeden tüketiyoruz: Hücreleri bozuyor kanseri tetikliyor

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2022 15:19 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 14:09
Her mutfakta var, bilmeden tüketiyoruz: Hücreleri bozuyor kanseri tetikliyor

Her insanın kansere yakalanma potansiyelinin olduğu günümüzde, doğal ya da organik beslenme oldukça önem kazandı. Satın alınan gıda ürünlerinin doğallığından tam olarak emin olamasak da uzak durmamız gereken gıdaları tanımak önem taşıyor. Uzmanlar, bazı gıdaların kanser riskini 5 ila 20 kat arasında arttırdığını belirtiyor. İşte sağlığımızı tehdit eden gıdalar…

Kanser​ riskini hayatınızdan çıkarmak zor olsa da beslenme​ şekli ve hareketli bir hayat tarzını benimseyerek minimum düzeye çekmek elinizde… Özellikle şehir hayatı yaşayanların doğal beslenmeden daha uzak olmaları, kanserle birlikte birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Konunun uzmanları ise mutfağınıza girmemesi gereken ve sağlığınızı tehdit eden bu besinleri sıralıyor.

ÇİFTLİK BALIKLARI

Pek çok insan farkında olmasa da çiftlik balıkları vücudumuza zarar verebilecek zararlı kimyasallar ve diğer bileşenlerle dolu. Bu balıklar hızlı büyümeleri için GDO’lu yemlerle besleniyor ve bu balıkları yiyen insanlara doğrudan geçerek kanser​ riskini en üst seviyelere taşıyor. 

ORGANİK OLMAYAN MEYVE VE SEBZELER

Meyve ve sebzelerin sağlığınız için ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Ancak doğal olmayan meyve ve sebzenin vücuda verdiği zarar son derece yüksektir. Satın aldığınız meyve ve sebzelerin, doğal ve tarladan geldiğinden, genetiğiyle oynanmadığından emin olun.

KONSERVE GIDA

Konserve yiyecekler vücudumuz için en tehlikeli besinlerden biridir ve içindeki BPA miktarına bağlı olarak kanser​ riski oluşturabilir. BPA şişe ve teneke ambalajlarda olmak üzere birçok gıda ürününde kullanılan zararlı bir kimyasaldır. Bu kimyasal kansere doğrudan zemin hazırlar. Bu nedenle ne pahasına olursa olsun BPA içeren yiyeceklerden kaçınmak en doğrusudur.

SOSİSLİ SANDVİÇLER

Bu özel olarak işlenmiş gıda, vücudunuzdaki hücreleri yok ettiği kanıtlanmış ve büyük miktarda sodyum fosfat kullanılarak geliştirilmiştir. Aslında bu tür işlenmiş etler, her yıl 35.000'den fazla insanın hayatını kaybetmesine doğrudan etki eden gıdalardır.

Her mutfakta var, bilmeden tüketiyoruz: Hücreleri bozuyor kanseri tetikliyor

PATLAMIŞ MISIR

Patlamış mısırda hidrojene yağlar gibi birçok zararlı içerik bulunur. Mikrodalgada patlamış mısır, özellikle sizin için çok zararlıdır çünkü içindeki kimyasallar vücut için kötüdür ve kansere neden olabilir.

BEYAZ UN

Unlu bileşene sahip tüm ürünler kansere yakalanma olasılığınızı büyük oranda artırabilir. Tümörler basit karbonhidratları sever ve beyaz un alımı kanserli hücrelere dönüşmelerine yardımcı olur.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...