Tgrt Haber
Sağlık - Sağlık
31 Ağustos 2024 - 08:22

Maymun çiçeği alarmı! O ülkede vaka sayısı giderek artıyor

Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya'da maymun çiçeği vaka sayısının 48'e çıktığı bildirildi. Yapılan açıklamada virüsün başkent Abuja'nın yanı sıra 20 eyalete yayıldığı belirtildi.
 - Doğu ve Güneydoğu'ya doktor yağmuru!
30 Ağustos 2024 - 18:45

Bakanlıktan Doğu ve Güneydoğu'ya doktor yağmuru: Sağlıkta yeni bir dönem!

Sağlık Bakanlığınca 118. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası yapıldı. Buna göre, Şırnak’a 21 uzman 192, Hakkari’ye 177, Van’a 279 ve Muş’a 149 doktorun ataması yapıldı. Atama kararı sonrası bölge illerindeki vatandaşları sevinç sardı. Özellikle tedavi için çevre illere sık sık giden vatandaşların atamalar sonrası bu durumu minimuma düşürmesi bekleniyor...
 - Sağlık Bakanlığı talimat verdi!
29 Ağustos 2024 - 07:47

Sağlık Bakanlığı talimat verdi! Sitelere mini hastane zorunluluğu!

Sağlık Bakanlığı, başta salgın hastalıklar ve mevcut hastanelerin yükünü azaltmak amacıyla çok önemli bir adım attı. Bakanlık 150’den fazla bağımsız bölümü bulunan sitelerde mini hastane ya da sağlık odası oluşturulması yönünde karar aldı. 1 ay içinde kurulması planlanan mini hastaneler tüm Türkiye’de olacak. İşte detaylar...
 - İstanbul'da vaka görüldü mü?
28 Ağustos 2024 - 18:21

İstanbul'da maymun çiçeği görüldü mü? İl Sağlık Müdürü Batı Nil virüsü ile ilgili de konuştu

Maymun çiçeği ve Batı Nil virüsüyle ilgili son duruma ilişkin açıklama geldi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Abdullah Emre Güner, metropolde görülen vaka durumuyla ilgili merak edilenlere yanıt verdi.
Sağlık - Sağlık
26 Ağustos 2024 - 23:25

Sivrisineklerden bulaşan doğu at ensefaliti alarmı: 10 bölge yüksek risk altında

ABD'nin başı sivrisineklerden yayılan doğu at ensefaliti virüsüyle dertte. Hastalığa yakalananların yüzde 30'unda ölümcül sonuçlar doğuruyor hayatta kalanlarda beyin hastalıklarına yol açıyor. Tedavisi bile olmayan hastalıkta kaygı büyüyor.
 - Virüste yeni gelişme
26 Ağustos 2024 - 20:12

Dünya Sağlık Örgütü maymun çiçeği planını duyurdu

Dünyanın pek çok ülkesinde hızla görülmeye başlayan maymun çiçeği (M virüsü) için DSÖ stratejik planını açıkladı. Acil durumun ilan edilmesinin ardından hazırlanan planda gereken adımların atılmasının önemi vurgulandı.
 - 2 kez 'Bir şey olmaz dediler' kanser çıktı
26 Ağustos 2024 - 09:45

Kendi çalıştığı hastane ölümüne sebep oluyordu! 2 kez 'Bir şey olmaz dediler' kanser çıktı

Ankara'da özel bir hastanede görevli olan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Rahşan Turan göğsünde fark ettiği kitle sonrasında, çalıştığı hastanenin genel cerrahi bölümüne başvurdu. Meme kanserinden şüphelenen Turan'a bazı tetkikler yapıldıktan sonra yanlış teşhisler konuldu. Göğsünde fark ettiği kitlenin kanser olduğunu farklı bir hastanede öğrenen Turan, çalıştığı hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.
 - Ameliyattan kaçtı, vücudundan çıkan şoke etti
25 Ağustos 2024 - 13:54

Ameliyattan kaçtı, vücudundan çıkan şoke etti! Nadir görülen tam 15 kiloluk dev kitle

İzmir'de yaşayan 68 yaşındaki Selma Coşkun, karın ağrısıyla gittiği hastanede şoke oldu. Doktorların tarih vermesine rağmen ameliyata korkup gitmeyen vatandaş 3 ay sonra tekrar hastanenin yolunu tuttu. Coşkun'un vücudundan çıkan dev kitle hayrete düşürdü.
Sağlık - Sağlık
25 Ağustos 2024 - 11:33

Beyin sağlığı için en güçlü 10 süper besin! Alzheimer riskini azaltıyor

Çocuklarda hızla büyüyen beyin ve yetişkinlerde zihinsel sağlığı korumak için uzman isimler günlük beslenmeye dikkat çekiyor. Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, beyin sağlığını korumak için 10 süper gıdayı açıkladı. Tüketilmesi gereken gıdaların alzheimer riskini de ortadan kaldırdığı belirtiliyor. İşte detaylar...
Sağlık - Sağlık
24 Ağustos 2024 - 11:52

Şifa bulmak için kendilerini gömüyorlar! Vücudu baştan aşağı yeniliyor

Erzurum'un Oltu ilçesinde bulunan Ejder deresinin kumları şifa dağıtıyor. Vatandaşlar hastalıklarından kurtulmak için kum banyosu yapıyorlar. Oltulu Dr. brahim Hakkı Ekinci de hastalarına 4-5 seans kumda banyo yapmalarını öneriyor. Hastalıklardan koruduğu söylenen Ejder deresinin kumlarına giren Ekinci, sıcak havalarda kum banyosu yaptıklarını söyledi.
Sağlık - Sağlık
24 Ağustos 2024 - 10:59

Erdal Can Alkoçlar: Yeni salgınlara karşı antiviral ilaç geliştirme süreçlerine öncelik verilmeli

Yaz Covid dalgası devam ederken, uzmanlar aşı yaptırma zamanlamasının önemine dikkat çekiyor. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Perşembe günü Pfizer ve Moderna'nın güncellenmiş Covid aşılarını onayladı.
 - DSÖ'den kritik M çiçeği çağrısı
24 Ağustos 2024 - 02:31

DSÖ’den kritik maymun çiçeği çağrısı: Salgın kontrol altına alınabilir

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni Maymun çiçeği virüsü salgınına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, salgının kontrol altına alınabilir ve durdurulabilir olduğunu söyleyerek, eylem çağrısında bulundu. 
 - İletişim Başkanlığından 'M çiçeği' bilgilendirmesi
23 Ağustos 2024 - 23:58

İletişim Başkanlığından maymun çiçeği bilgilendirmesi! Merak edilenler cevap buldu 

Koronavirüs kabusunun ardından dünyayı bu sefer de maymun çiçeği virüsü endişesi kapladı. DSÖ her gün maymun çiçeğine ilişkin yeni bir açıklama yaparken Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından maymun çiçeği virüsü ile alakalı 6 sorunun cevabını paylaştı. 
 - Türkiye'de 'Maymun Çiçeği' alarmı!
23 Ağustos 2024 - 20:11

İstanbul Havalimanı Başhekimi Kavak’tan Maymun Çiçeği virüsü açıklaması: Havalimanı personeli ve hava yolu şirketleri dikkat!

Maymun çiçeği virüsü sonrası ülkeler alarmda. İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, "Demokratik Kongo Cumhuriyeti dışında vaka sayısı fazla olan 11 Afrika ülkesinden gelen uçuşlar takibe alındı” dedi. Kavak, havalimanı personeli ve hava yolu şirketlerine de uyarıda bulundu...
 - Bu kez kansere savaş açtılar
23 Ağustos 2024 - 13:25

Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den çığır açan aşı: Kansere ışık olacak denemelere başlandı

Dünya genelinde milyonlarca kişinin ölümüne neden olan koronavirüs pandemisinde aşı bularak hayat kurtaran bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci bu kez kansere savaş açtı. Her yıl 1,8 milyon kişinin ölümüne sebep olan akciğer kanserine karşı BioNTech tarafından geliştirilen ilk mRNA aşısının klinik denemeleri yedi ülkede başlatıldı. Aşı, Türkiye'de de denenecek.
Sağlık - Sağlık
22 Ağustos 2024 - 22:45

Kars aile mahkemesinin "topuk kanı" kararı Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi!

Sağlık Bakanlığından Kars aile mahkemesinin "topuk kanı" kararına ilişkin açıklama geldi. Bakanlık açıklamasında, “Karara karşı Bakanlığımızca istinaf yoluna başvuru süreci ivedilikle başlatılmıştır” denildi.
 - Sağlık Bakanlığı resmen açıkladı
22 Ağustos 2024 - 19:59

Son dakika | Sağlık Bakanlığı açıkladı! 6 kişide Nil virüsü çıktı 

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı 2010 yılından itibaren Türkiye'de görülen Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu'nun bu sene 6 kişide tespit edildiğini açıkladı. 
 - Tam 6 kilo
22 Ağustos 2024 - 14:00

İngiliz kadın karın ağrısıyla Antalya'ya gitti, ameliyata alındı: Tam 6 kiloluk kist

Fethiye'de yaşayan İngiliz Martine Albert, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Antalya'ya yönlendirilen İngiliz kadın hastanede ameliyata alındı ve karnından çıkan 6 kiloluk kist ile şoka uğradı. Cerrahi operasyonu yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol, ameliyat süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 - Bu besinler depresyona sokuyor!
22 Ağustos 2024 - 10:46

Depresyona sokan besinler belli oldu! 5 maddede mutlu zayıflamanın formülü

Yiyeceklerin ruh hali üzerindeki etkisi birçok bilimsel araştırma ile kanıtlanmıştır. Peki hangi besinler, ruh halimizi olumlu etkilerken depresyona sokan besinler neler? Aynı zamanda aile hekimi de olan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Mary Scourboutakos, mutlu beslenmenin formülünü 5 maddede açıklıyor...
Sağlık - Sağlık
21 Ağustos 2024 - 18:16

Maymun çiçeği Asya'ya sıçradı! Tayvan'da 403 kişide virüs çıktı 

Afrika'da görülen maymun çiçeği virüsü geçtiğimiz günlerde Avrupa'da ilk vakasını verirken Asya Kıtası'nı da esir almaya devam ediyor. Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da bugün 4 kişi daha virüse rastlandı. Ülkede şu ana kadar 403 kişi için virüs vakası bildirildi. 
Sona Git