Tgrt Haber

Japon bilim insanlarından sıcaklık uyarısı: Koltuk altında tekrarlayan sivilceleri hafife almayın!

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
19 Temmuz 2024 08:42 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 17:32
Japon bilim insanlarından sıcaklık uyarısı: Koltuk altında tekrarlayan sivilceleri hafife almayın!

Japon bilim insanlarının en ilginç araştırması sıcak havaların artışıyla görülen koltuk altı sivilceleri hakkında oldu. Sıcaklıkta artan koltuk altı sivilcelerinin daha sonra tekrarlanmasının altında yatan nedenler ortaya çıktı. Japon bilim uzmanları "koltuk altı sivilcelerini hafife almayın" dedi.

Forbes'te yer alan Japon bilim insanlarının araştırmasında; koltuk altı sivilcelerinin sıcak havalarla bağlantılı olduğunu belirtti.

Ayrıca Japon bilim insanları tekrarlayan koltuk altı sivilcelerinin tehlikeli olduğunun altını çizdi.

Dünyanın en ilginç araştırmasında korkunç detaylar çıktı. 

KOLTUK ALTINDA TEKRARLAYAN SİVİLCELERİ HAFİFE ALMAYIN! 

Sıcak havalarda özellikle artan koltuk altı apse, şişme ya da sivilce gibi durumları araştıran Japon bilim insanları, durumdan muzdarip hastaları uyardı.

Japon bilim insanlarından sıcaklık uyarısı: Koltuk altında tekrarlayan sivilceleri hafife almayın! - 1. Resim

Koltuk altı sivilcesinin vücuttaki hormonal bozuklukla alakası olduğunu belirten bilim insanları sıcaklığın ise beyin nöronlarını tetiklediği için bu durumun sık yaşandığını belirtti.

Uzmanlar sıcak havada tüketilen besinlerin ve kullanılan parfüm ya da deodrantların hormonal dengeyi olumsuz etkilediklerini hatırlattı.

Japon bilim insanlarından sıcaklık uyarısı: Koltuk altında tekrarlayan sivilceleri hafife almayın! - 2. Resim

İngiliz Tıp dergisinde; "koltuk altı sivilcesi deyip geçmeyin" başlığı ile paylaşılan makalede uzmanların uzak durulması gerekilen besinlerin yağ, karbonhidrat, şeker ve tuz oranı yüksek besinlerden uzak durulmasının altını çizerken en kritik durumun ise baharat olduğu bildirildi. 

Japon bilim insanlarından sıcaklık uyarısı: Koltuk altında tekrarlayan sivilceleri hafife almayın! - 3. Resim

BAHARATLAR SICAK HAVADA SİVİLCEYE NEDEN OLUR!

Uzmanlar sıcak havada baharatların sivilceyi arttırdığını belirtti. Bu durumu ise şöyle ifade ettiler;

"Baharatlar mide asit dengesini bozar. Asit bağırsaklardan sızarak kana karıştığı andan itibaren sağlıklı hücrelerinde deforme olmasına neden olur. Sağlıklı hücre sayısı azaldıkça hormonlar çalışmaz hale gelir. Bu da hormon bezlerinin bulunduğu noktalarda yağ bezeleri, iltihaplı kabarmalar gibi durumlara yol açar. Eğer bu durum erken önlenmezse ameliyat riskiyle beraber bölgede tümör oluşma riski de meydana gelir. Sıcak havalarda sıvı oranı yüksek karpuz, kavun, salatalık, domates ve yoğurt tüketimi artırılmalı. Bağırsakların daha sağlıklı çalışması için ise mutlaka güne aç karnına limonlu naneli suyla başlanmalı. Gün içinde de bir yemek kaşığı zeytinyağı tüketilmeli."

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...