Tgrt Haber

Kadıköy'de Maçoğlu'na sürpriz rakip! İşte CHP'nin aday göstereceği iddia edilen isim

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2024 08:30 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 10:01
Kadıköy'de Maçoğlu'na sürpriz rakip! İşte CHP'nin aday göstereceği iddia edilen isim

'Komünist Başkan' olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun TKP'den aday olduğu Kadıköy'e bir sürpriz isim de CHP'den geliyor. Gazeteci Barış Yarkadaş katıldığı canlı yayında "CHP kulislerinde ilk kez duyacağınız isim" diyerek mimar Tülin Hadi'ye işaret etti. 

Yerel seçimlere 61 gün kala adaylar da yava yavaş netleşiyor. Kadıköy'de sürpriz bir kararla aday olan 'Komünist Başkan' olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu'nun karşısında yarışacak CHP​'li ismin belli olduğu iddia edildi. Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'nin Kadıköy adayı için kararını verdiğini söyledi. 

Katıldığı canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Yarkadaş, bir çok araştırmalar ve analizler yapıldığını söyledi.

CHP KADIKÖY ADAYI: TÜLİN HADİ

Yarkadaş "Benim cuma günü edindiğim bilgiye göre CHP'nin Kadıköy adaylığı için mimar Tülin Hadi ismi düşünülüyor. Tülin Hadi, mimar, aynı zamanda İmamoğlu İBB'yi kazandıktan sonra Kent Konseyi başkanlığını yaptı, bir yıl bu görevi yaptı. İki üniversitede öğretim üyeliği yapıyor. Caddebostanlı, Kadıköylü bir isim." diye konuştu.

Kadıköy'de Maçoğlu'na sürpriz rakip! İşte CHP'nin aday göstereceği iddia edilen isim

Tülin Hadi isminin ilk kez gündeme geldiğinin altını çizen Yarkadaş, "CHP kulislerinde ilk kez duyacağınız isim bu. İmamoğlu, Kadıköy için 'kentle ilgili ve kadın olmalı' diyordu." dedi.

TÜLİN HADİ KİMDİR?

  • 1969 yılında İstanbul’da doğan Tülin Hadi 1987 yılında Saint Michel Lisesi’nden, 1993 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.
  • 1992-1994 yılları arasında Mimar Turgut Cansever’in bürosunda çalıştı.
  • Sonrasında, mesleki kariyerini Cem İlhan ile birlikte halen çalıştığı "TeCe Mimarlık" çatısı altında sürdürüyor.
  • Ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmalarında ödüller alan Hadi, ulusal yarışma jüri üyeliklerinde de bulundu. 
  • 2003-2006 yılları arasında CNN Türk’te yayınlanan "Design360" programının yapımcı/sunuculuğunu üstlendi.
  • 2006 yılında Genç Mimar Ödülü’nü aldı.
  • Cem İlhan ile birlikte tasarlamış olduğu ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörlük, BİM ve Kütüphane Binaları (2006) ve Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Yaşam Merkezi (2012) yapıları ile Ulusal Mimarlık Yapı Dalı ödüllerini aldı.
  • İstanbul Ticaret Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde mimarlık fakülteleri stüdyolarında proje yürütücülüğü yaptı.
  • Tülin Hadi, Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde proje stüdyosu yürütücülüğü de üstleniyor.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...