Tgrt Haber

Kahvaltı sofralarında tütün var! Sigaradan daha ölümcül besinler belli oldu

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
01 Temmuz 2024 16:58 - Güncelleme : 01 Temmuz 2024 17:00
Kahvaltı sofralarında tütün var! Sigaradan daha ölümcül besinler belli oldu

İnsan sağlığına olumlu sandığımız birçok besinin aslında zararlı olduğunu ve vücudumuz için ne kadar tehlikeli olduğu raporlandı. Kahvaltıda sürekli yediğimiz ürünlerin sigaradan daha ölümcül olduğu anlaşıldı.

ABD’de yapılan bir araştırmada sürekli tükettiğimiz ürünlerin aslında vücudumuza ne kadar zararlı olduğu ve insan sağlığını olumsuz etkilediği paylaşıldı.

Vücudumuza zarar veren ürünler şöyle listelendi:

"KANSERE NEDEN OLUYOR"

Kahvaltılık sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş etlerin sağlığınız için korkunç olduğu açıklansa da, bu yiyecek kategorisi bir bütün olarak sağlıksız. Bu nedenle, bağımsız bir bölümü hak ediyor. Sosisli sandviçler, şarküteri etleri, paketlenmiş sucuk ve daha fazlası, diyetinizden tamamen çıkarılmamışsa, mümkün olduğunca kaçınılması gerekilen gıdalar arasında yer alıyor. “Dünya Sağlık Örgütü, işlenmiş etleri 1. grup kanserojen olarak sınıflandırdı, yani kansere neden olduğu biliniyor. Lago, “İşlenmiş etler, taze ette bulunmayan kimyasallar içerir” deniliyor.

Kahvaltı sofralarında tütün var! Sigaradan daha ölümcül besinler belli oldu - 1. Resim

SOSİS

“İşlenmemiş Kırmızı ve İşlenmiş Etler ve Koroner Arter Hastalığı Riski başlıklı [Güncel Ateroskleroz Raporlarında yayınlanan] bir araştırmaya göre, mevcut kanıtlar işlenmiş et tüketiminin koroner arter hastalığı insidansına etki ettiği saptanmıştır.

Kahvaltı sofralarında tütün var! Sigaradan daha ölümcül besinler belli oldu - 2. Resim

RAFİNE KARBONHİDRATLAR

Rafine karbonhidatlara beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna, hamur işleri, pizza ve daha fazlası dahildir. Lago, “Rafine tahıl ürünlerinin vücudumuzda iltihaplanmayı teşvik ettiği biliniyor, genellikle şeker oranı daha yüksek ve obezite ile de ilişkili” dedi.

Kahvaltı sofralarında tütün var! Sigaradan daha ölümcül besinler belli oldu - 3. Resim

HİDROJENE YAĞLAR

Bu yağ kategorisi, birçok paketlenmiş gıda ve fast food ürününde yer alıyor. Beslenme uzmanı Paul, “Hidrojenlenmiş yağların, nüfus araştırmalarında ölüm oranlarını arttırdığı kesin olarak gösterilmiştir.

Kahvaltı sofralarında tütün var! Sigaradan daha ölümcül besinler belli oldu - 4. Resim

Fıstık ezmesi gibi birçok popüler tüketici ürünü markası hidrojene yağlar içerdiğinden, tüketicilerin paketlenmiş gıda ürünlerinin üzerindeki içerik etiketini okumaları önemlidir” ifadelerinde bulunurken, bu yağlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...