Kahve içmeyi bıraktığınızda neler oluyor? İşte adım adım gerçekleşenler…
Kahve içmenin belli bir süreden sonra bağımlılık yaptığını artık bilmeyen yok! Peki, gerekenden fazla tükettiğiniz kahveyi almayı bıraktığınızda vücudunuza neler olabileceğini biliyor muydunuz? İşte detaylar…
Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi'ne göre, kafein hızlı kalp atış hızı, ağır solunum ve panik gibi anksiyete ile ilişkili semptomlara neden olabilir. Panik ataklara, hafif veya şiddetli anksiyeteye eğilimliyseniz veya anksiyete belirtileriniz varsa, özellikle kafeinin olumsuz etkilerine karşı savunmasız olabilirsiniz.
KENDİNİZİ ÇOK DAHA ENERJİK HİSSEDEBİLİRSİNİZ
Kafein, işlerinizi yapmanız gerektiğinde sağladığı enerji artışı nedeniyle dünyada en çok kullanılan ve bağımlılık yapan maddelerden biridir. Tükettikten hemen sonra enerji verdiği bilinse de zaman içinde düzenli tüketim normalden daha fazla yorgunluğa yol açabilir.
ÇOK DAHA İYİ BİR UYKU ÇEKEBİLİRSİNİZ
Kafein vücudu adrenalin ve kortizol pompalaması için uyarır ve sempatik sinir sistemini harekete geçirir. Bu, vücudunuzun dinlenirken bile çalışmasına, aynı zamanda sirkadiyen ritminizi de etkileyerek uyku döngülerinizde bozulmaya neden olabilir.
KİLO VEREBİLİRSİNİZ
Kahvenin yağ yakımını hızlandırdığı söylense de alışkanlıklarınızı devam ettirdiğinizde, özellikle şeker ve kremayla dolu içtiğiniz kahveler kilo almanıza neden olabilir. Daha az kahve içmek hem kalori hem de paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir.
KAFEİN ÇEKİLMESİ
Düzenli olarak kahve tüketen insanlarda kafein çekilmesi oluşur. Bunun ortalama olarak, çekilmenin sadece bir ile üç gün süreceğini bilmek rahatlatıcıdır. Bu durum birçok semptoma neden olabilir.
ÇOK DAHA BEYAZ VE SAMİMİ BİR GÜLÜŞE SAHİP OLABİLİRSİNİZ.
Kahve son derece asidiktir, yani diş minesini aşındırır ve her yudumda dişlerinizde leke bırakır. Kafeini kesin ve dişlerinizi ömür boyu erozyondan koruyacak ve daha beyaz bir gülümsemeyle güne başlayın.