Tgrt Haber

Bakan Koca sosyal medyadan duyurdu: Kamuya dönmek isteyen doktor sayısı artıyor

31 Ağustos 2022 14:40 - Güncelleme : 31 Ağustos 2022 14:56
Bakan Koca sosyal medyadan duyurdu: Kamuya dönmek isteyen doktor sayısı artıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamuya dönmek isteyen doktorlar için atama sürecinin başlamasıyla bir günde 2 bin 500’ü aşkım başvuru yapıldığını duyurdu.

Türkiye’de beyaz reform için adımlar atılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı​, çalışanlarının çalışma şartlarını ve özlük haklarını iyileştirmek için kolları sıvadı. Bu kapsamda kamudaki doktor​ açığını kapatmak için özel sektördeki doktorların kamuya dönüşünün de yolu açıldı.

Bakanlık tarafından başlatılan ‘Beyaz Reform’ adımı sonrasında kamuya dönüş için talepler arttı. Üçüncü dönem atama kurasıyla Sağlık Bakanlığı’nda görev almak isteyen tabip, uzman tabip ve uzman diş tabipleri için talep alım süreci başladı.

BİR GÜNDE 2 BİN 500 DOKTOR BAŞVURU YAPTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki gün içinde yapılan başvuru sayısını duyurdu. Koca sadece 1 günde başvuru sayısını 2 bin 500’ü geçtiğini açıkladı.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1564732979880071170

İŞLEMLER E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Başvurular 6 Eylül’de kadar Sağlık Bakanlığı’nın Personel Bilgi Sitemi üzerinde yapılabilecek.Talep bildirimleri e-devlet şifresi ile PBS'ye (https://pbs.saglik.gov.tr/) giriş yapıldıktan sonra açılacak Talep Toplama Ekranı üzerinden, istenilen bilgiler doldurularak kaydedilebilecek. Bu ekrandan yapılacak talep bildirimi zorunlu olmayacak ve sadece kadro açığı muhtemel yer tespiti çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak. Öte yandan, talep bildirmeyen kişiler de kuraya başvurabilecekler.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...