Tgrt Haber

Kanser teşhisinde çığır açan uygulama: 50 kanser türünü teşhis edebilen kan testi gelirtirdiler

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
16 Haziran 2023 15:33 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 15:40
Kanser teşhisinde çığır açan uygulama: 50 kanser türünü teşhis edebilen kan testi gelirtirdiler

İngiltere’de 50 kanser türünü bir kerede teşhis eden kan testi uygulanmaya başlanacak. 

İngiltere'de kanser​ teşhisinde çığır açan gelişme. İngiltere’de semptomu ortaya çıkmadan 50 kanser türünü teşhis eden kan testi geliştirildi. Kan teşhisi, hastalık belirtisi olmayan 1 milyon kişi üzerinde gelecek yılın temmuz ayında mobil ünitelerde yapılacak. Kan testi, daha önce pilot uygulaması yapılmıştı. İlerleyen süreçte araştırmacılar, kişilerin testi gelecekte evde yapılabileceğini söylüyor. 

BAZI KANSER TÜRLERİ GÖZDEN KAÇIYOR 

The Sun’ın haberine göre kan testi ile bu ayın başında 5.461 hastaya yapılan uygulamada hastaların üçte ikisinde kanser tespit etti.  Test kanser olmayanların yüzde 98'i için doğru negatif sonuç verdi. Meme, servikal ve barsak dahil olmak üzere bazı kanserler ülkede taramaları yapılırken pek çok kanser türüyle ilgili genel tarama yapılmıyor ve bu durum hastalıkların gözden kaçmasına neden oluyor. 

İNSANLAR KENDİ TESTLERİNİ KENDİ YAPABİLECEK 

NHS​ CEO'su Amanda Pritchard şunları söyledi: "Kanserler erken evrede  yakalandığında hastaların hayatı kurtarılabiliyor” dedi. King's College London'dan Dr Thomas Round şunları söyledi: “Birçok şirket evde kan testi kitleri sunuyor. Yani gelecekte insanlar kendi testlerini yapabilirler."

Kaynak: The Sun
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...