Tgrt Haber

Karın ağrısıyla gittiği hastanede karnından 10 santim kitle çıkartılan küçük Deniz sağlığına kavuştu!

24 Kasım 2022 09:52 - Güncelleme : 24 Kasım 2022 10:25
Karın ağrısıyla gittiği hastanede karnından 10 santim kitle çıkartılan küçük Deniz sağlığına kavuştu!

Karın ağrısı şikâyeti üzerine ailesi 11 yaşındaki Deniz Tabancı’yı Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürdü. Yapılan tetkikler sonucu karnında 10 santimetre çapında kitle tespit edilen küçük çocuk, ameliyat edilerek kitlenin çıkarılmasıyla sağlığına kavuştu.

Ailesi ile birlikte karın ve mide ağrısı şikâyetiyle Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne başvuran 11 yaşındaki Deniz Tabancı’nın karnından 10 santimlik kitleyi çıkaran doktorlar, Deniz’de oluşan böbrek yetmezliğinin önüne geçti.

DENİZ BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN VE DİYALİZDEN KURTULDU

Tabancı’ya yapılan tetkikler sonrası onkoloji bölümünde Burkitt Lenfoma ile hastayı serviste bir müddet takip ettiklerini belirten Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Ürolojisi Uzmanı Dr. Mehmet Uğur Yılmaz, “Hastamıza teşhis koyulduktan sonra bir şekilde kemoterapiye başlamak gerekiyordu. Ama karın içerisindeki yaklaşık 10 santimetrelik kitle, her iki böbrekten çıkan idrar kanalına baskı yaptığı için Deniz birdenbire akut böbrek yetmezliğine girdi. Kemoterapinin başlatılması için bu durumun bir şekilde düzeltilmesi gerekiyordu.

Karın ağrısıyla gittiği hastanede karnından 10 santim kitle çıkartılan küçük Deniz sağlığına kavuştu!

Bizim hastanemizde nefrostomi takma imkânı olmadığı için bu imkân bize Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin üroloji ameliyathanesinde sağlandı. Biz de hastamızı oraya götürüp böbreğinin her iki yanına nefrostomi kateteri taktık ki idrar çıkışı sağlansın diye. Bunun sonucunda böbrek değerlerinde düzelme oldu. Deniz kardeşimiz böylelikle böbrek yetmezliğinden ve diyalizden kurtuldu. Daha da önemlisi kemoterapisini bir şekilde almayı sağladık. Şu anda kitlesi neredeyse yok olmuş durumda. Onkoloji bölümünde tedavisi devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...