Tgrt Haber

Klasik cevizlerden çok farklıymış.. Antioksidan deposu çıktı

20 Nisan 2023 16:18 - Güncelleme : 20 Nisan 2023 17:04
Klasik cevizlerden çok farklıymış.. Antioksidan deposu çıktı

Her yerde bulabileceğimiz cevize benzerliği ile dikkat çeken pikan cevizi, faydaları ve kullanım biçimleri açısından farklılık gösterir. Çoğunlukla Amerika kıtasında yetişen pikan cevizi, ülkemizde ise Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişir. Faydaları saymakla bitmez pikan cevizi farklı yetişme koşullarıyla da merak edilir.

Güçlü bir antioksidan​, protein​ ve yağ​ kaynağı olan pikan cevizi, zor yetişme koşulları ile bilinir. Normal ceviz ile benzerliği ile dikkat çeken pikan cevizi, sert kabukludur. 

PİKAN CEVİZİ FAYDALARI!

  • Yüksek antioksidan içeren pikan cevizi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. 
  • Prostat rahatsızlığının tedavisinde etkilidir.
  • Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.
  • Kolesterol düşürücü etkisiyle kalp ve damar sağlığını destekler.
  • Şeker hastalığının kontrolünü sağlar.
  • Beyin gelişimini destekleyerek beyin hücrelerinin korunmasına yardımcı olur. Hafızayı güçlendirir.
  • Kilo vermeye yardımcı olur.

Klasik cevizlerden çok farklıymış.. Antioksidan deposu çıktı

PİKAN CEVİZİ VE CEVİZİN FARKLARI NELER?

Yemek.com'da yer alan habere göre; yaygın olarak tüketilen ceviz ile ayırt edilemeyecek derecede benzer olsada pikan cevizi birçok açıdan normal cevizden farklılık gösterir. Pikan cevizinin dış kabuğu normal cevize göre daha düzgün bir yapıya sahiptir ve daha incedir. Pikan cevizinin tadı daha çok tatlıdır. Pikan cevizi çeşitleri normal cevizin yetişmediği ılıman iklim bölgelerinde ve nispeten düşük masraflarla yetiştirilebilir ve pikan cevizi ağacı meyvesi daha uzun süreler saklanabilir.

Klasik cevizlerden çok farklıymış.. Antioksidan deposu çıktı

PİKAN CEVİZİ NASIL YETİŞİR?

Tropikal iklim bölgelerinde yetişen pikan cevizi oldukça hızlı büyüyen ve uzun boylu bir ağaç türüdür. Pikan bitkisini yetiştirmek için en elverişli ortam gece-gündüz sıcaklık farkının az olduğu bölgelerde ortaya çıkar. Pikan fidanı için toprak 1 metre derinliğe kadar gevşetilmelidir. Az sulanması gereken pikan fidanı, büyüdükten sonra güneşten zarar görmemesi için ağaç gövdeleri beyaza boyanabilir. Ekim yapılan alanın etrafı bitkiye zarar verebilecek böcek türlerinden temizlenmelidir.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...