Tgrt Haber

Son dakika! Bilim Kurulu toplantısının tarihi değişti

20 Nisan 2022 10:16 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 10:43
Son dakika! Bilim Kurulu toplantısının tarihi değişti

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının gününün değiştirilerek 27 Nisan Çarşamba günü yapılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Bilim Kurulu toplantısının ertelendiğini duyurdu. Geçtiğimiz günlerde yapılacak toplantıya ilişkin "En önemli toplantılarından biri olacaktır" diye konuşan Koca, maske ve kısıtlamalara veda sinyali vermişti.

Bakan Koca'nın son paylaşımı:

Koronavirüs Bilim Kurulu son toplantısını 2 Martta yapmıştı. Salgınla mücadele tarihine geçecek o toplantıda alınan kararların isabetini hep birlikte gördük. Bilim Kurulumuz, daha da tarihi bir toplantıyı bugün yapacaktı. Bu toplantının günü, 27 Nisan Çarşamba olarak değişti.

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1516676837807697923

AÇIK ALANDA MASKE ZORUNLULUĞU 2 MART'TA KALDIRILMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Mart'ta gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısı sonrası açık alanda maske zorunluluğunun ve HES kodu uygulamasının kaldırıldığını açıklamıştı. Koronavirüsle artık aşı ile mücadele edileceğini de söyleyen Bakan Koca, "Salgın esaretinden gerçek hayata geçmekteyiz. Bazı serbestliklerle morallerimiz yükselecek" ifadelerini kullanmıştı.

BAYRAM SONRASI KARANTİNA KALKABİLİR

Öte yandan Türkiye de omicron dalgasını büyük oranda atlattı. Hızla günlük vaka sayıları ve ölüm rakamları geriledi, hastanelerin yoğun bakımları boşaldı. Ramazan ayı boyunca artan hareketliliğin vaka sayıları ve hastaneleri yansıması ile ilgili bir sorun olmaması halinde batılı ülkelerde olduğu gibi bazı kısıtlamaların daha kaldırılması gündeme gelebilecek.

19 NİSAN KORONA VİRÜS TABLOSU

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı 19 Nisan korona virüs tablosunda, son 24 saatlik verilere göre, 4 bin 217 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 23 oldu. Bir günde toplam 162 bin 855 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 16 bin 561 olarak kaydedildi.

Son dakika! Bilim Kurulu toplantısının tarihi değişti

AŞILAMADA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,42 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,13 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 351 bin 467’e yükseldi.

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...