Tgrt Haber

Kuş gribinde korkutan gelişme: Kedilere de bulaştı! 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: The Sun
10 Nisan 2023 15:46 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 15:53
Kuş gribinde korkutan gelişme: Kedilere de bulaştı! 

ABD'deki beş evcil kedinin kuş gribinden ölmesi yetkilileri harekete geçirdi. Uzmanlarda hastalığın insanlara ve memeli hayvanlara yayılmasıyla ilgili endişeleri artırıyor.

ABD’de dünyada yayılan kuş gribinden 5 evcil kedinin ölmesi endişelere neden oldu. ABD Tarım Bakanlığı Hayvan ve Bitki Sağlığı Teftiş Servisi vakaları doğruladı. Uzmanlar virüsün kediye nasıl bulaştığı konusunu netleştirmiş değil. Ancak kediler yabani kuşları yakalayıp yiyor, bu yolla virüsün kedilere bulaşmış olabileceği düşünülüyor. 

KİLO KAYBI VE DEPRESYONA DİKKAT! 

Thu Sun'ın haberine göre, kediler bir arka bahçede kuş gribi​ testi pozitif çıkan tavukların yanında yaşıyordu. Kediler, zor nefes alma, kilo kaybı, depresyon ve dehidrasyon dahil olmak üzere bir dizi semptomla ciddi şekilde hastalandı. Nebraska Üniversitesi Veteriner Teşhis Merkezi'nden Dr. Sarah Sillman, ilk kedinin sağlıkta "hızlı bir düşüş" yaşadığını ve nöbetler, titreme ve propriyosepsiyon kaybı dahil olmak üzere birçok semptom yaşadığını söyledi.

Kuş gribinde korkutan gelişme: Kedilere de bulaştı! 

KUŞ GRİBİ KORKUSU

Virüs​ son iki yılda dünya çapında milyonlarca kuşu yok etti ancak aynı zamanda foklar, su samurları, yunuslar ve tilkiler de dahil olmak üzere diğer hayvanları da etkilendi. Uzmanlar, virüsün mutasyona uğrayarak insanlara bulaşmasından korkuyor. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH), memelilerin farklı virüsler için "karıştırma kabı" görevi görebileceği ve bunun da insanlar için "daha zararlı" yeni varyantlara yol açabileceği konusunda uyardı.

İnsanlarda kuş gribinin 10 belirtisi

Çok yüksek bir sıcaklık veya sıcak veya titreme hissi

Ağrıyan kaslar

Baş ağrısı

Öksürük veya nefes darlığı

İshal

Hastalık

Karın ağrısı

Göğüs ağrısı

Burun ve diş etlerinden kanama

Konjonktivit

Kaynak: The Sun
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...