Tgrt Haber

Limonun tüm faydalarını vücudunuza alabilmek için bu yöntemi mutlaka deneyin! En iyi fayda vücudun o bölgesinden sağlanıyor!

30 Mart 2023 17:20 - Güncelleme : 30 Mart 2023 17:26
Limonun tüm faydalarını vücudunuza alabilmek için bu yöntemi mutlaka deneyin! En iyi fayda vücudun o bölgesinden sağlanıyor!

Her şeye faydası olan ve her rahatsızlığa önerilen gıdalardan biri olmasıyla dikkat çeken limona ilgi artmaya devam ederken; ortaya çıkan bir yöntem limondan alınacak faydayı maksimuma çıkardı. İşte o yöntem…

Salataların ve balık yemeklerinin vazgeçilmezi olan limon, lezzetli bir akşam yemeğinden çok daha fazlasını garanti ediyor. Güzellik sektöründe içerdiği C vitamini​ nedeniyle bolca yararlanılan limondan pek çok hastalığa karşı yüksek tutulması gereken immün sistemi güçlendirmek için de yararlanabiliyor. Oldukça faydalı olan limonun kullanım alanları farklı olabilirken; özellikle bazı bölgelerde kullanıldığında faydası çok daha yüksek oluyor.

Uzmanlara göre, limonun nasıl tüketildiği, limondan alınacak olan faydayı ciddi anlamda etkiliyor. Bu nedenle yeni bir yöntem öneren uzmanlar, limonun bu şekilde kullanılması halinde limondan maksimum faydanın alınabileceğini düşünüyor. Peki sağlık​ için limon nasıl tüketilir? Limonun faydaları nelerdir? İşte limonu doğru kullanma yöntemi…

C VİTAMİNİ İÇERİĞİ ÇOK YÜKSEK

Mersin’in tarım omurgası olan limonun faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle C vitamini açısından çok yüksek olan limon, vücudun immün sistem de denilen bağışıklığını artırarak grip başta olmak üzere pek çok enflasyon ve bakteriye karşı vücudu koruyor. Cilt sağlığını yenileme hızı oldukça yüksek olan limon; sivilce, akne veya siyah nokta gibi cilt hasarları üzerinde onarıcı etki sağlıyor. Aynı zamanda çok iyi bir yorgunluk alıcı olan limonun bir başka özelliği ise, idrar yolu enfeksiyonu gibi pek çok hastalığa iyi gelmesi oluyor. Ayrıca limon ve limon suyu​, yağ yakımını da hızlandırdığı için kilo kaybını da artırıyor.

TOPUĞA SÜRÜLEN LİMONUN EMİLİMİ HIZLI

Karaciğer fonksiyonlarını düzenler ve vücudu toksinlerden arındıran limon, ağız içi bakterileri temizlemeye veyahut tansiyonu düşürme gibi pek çok fayda sağlıyor. Ek olarak görme sağlığını koruyan limon, saçları da gürleştirebiliyor. Ancak bu noktada uzmanlar limonu, topuğa sürerek kullanmayı öneriyor. Zira topuk ve ayak altı, hızla limonu emdiği için limonunun etkisini daha hızlı görmek ve bu etkiden daha çok verim almak mümkün oluyor. Bunun için yarım limonu kaya tuzu veya deniz tuzu içerisine sıkıp, 5 dakika kadar beklettikten sonra ortaya çıkan karışımı 3 gün boyunca topuk ve ayak altına sürmek ve sürme işleminin ardından streç film ile ayakları kapatmak gerekiyor. Bir süre beklemesi gereken bu kür, her gün tekrarlanabilir. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...