Tgrt Haber

Dönüşüm geçiren maymun çiçeği vakalarına yenisi eklendi! 3 günde burnu çürüdü

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
18 Ağustos 2022 11:06 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 11:14
Dönüşüm geçiren maymun çiçeği vakalarına yenisi eklendi! 3 günde burnu çürüdü

Tıp dergisi Infection’da yer alan bir habere göre Almanya’da yaşayan 40 yaşında bir adam, burnunda çıkan kırmızı nokta sebebiyle doktora gitti. Başta güneş yanığı olduğu düşünülen kırmızı nokta, zamanla değişim göstererek karardı ve vücudunda türlü lezyonlar ortaya çıktı. Bunun üzerine maymun çiçeği virüsü testi yaptıran adamın sonucu pozitif çıktı ve şaşırtıcı bir şekilde adamın 3 gün içerisinde burnu çürüdü.

Son dönemlerde görülen ve birçok ülkeyi etkisi altına alan maymun çiçeği​ virüsü, farklı etkileriyle insanları şok ediyor. Son olarak Almanya’da yaşayan 40 yaşında bir adamın burnunda kırmızı bir nokta şeklinde ortaya çıkan virüs​, 3 gün gibi kısa bir süre içerisinde adamın burnunu çürüttü.

TÜM VÜCUDU ETKİSİ ALTINA ALDI

İsmi açıklanamayan 40 yaşındaki Alman vatandaşı, burnunda beliren kırmızı bir nokta sebebiyle doktora gittiğinde doktor bunun bir güneş yanığı olduğunu düşünerek bazı kremler verdi. Ancak üç gün gibi kısa bir süre içinde adamın burnunda ve vücudunda ciddi değişimler görülmeye başlandı. Burnu ağrıdı, şişti, derisi ölmeye ve kararmaya başladı.

Bunun yanı sıra vücudunun birçok noktasında beyaz ve irin dolu noktalar ortaya çıktı. Bunun üzerine yapılan testin sonucunda, adamın maymun çiçeği ile enfekte olduğu belirlendi. Ayrıca hastanın teşhis edilmemiş HIV virüsü de taşıdığı ortaya çıktı.

Dönüşüm geçiren maymun çiçeği vakalarına yenisi eklendi! 3 günde burnu çürüdü

BURNU TAMAMIYLA DÜZELMEDİ

Hastaya antiviral ilaç tedavisi uygulandı. Verilen antiviral ilaçlarla lezyonlar kurutuldu ancak burun tamamıyla düzelmedi. Hastayı tedavi eden uzmanlar, hastada şimdiye kadar belirlenmemiş olan HIV virüsü sebebiyle bağışıklık sisteminin baskılandığını bu yüzden vakanın çok daha şiddetli olduğunu belirtti.

MAYMUN ÇİÇEĞİ YAYILDIKÇA DAHA FARKLI GÖRÜNTÜLER OLUŞUYOR

East Anglia Üniversitesi’nden Profesör Paul Hunter, maymun çiçeği virüsüyle ilgili: “Şiddetli vakalar maymun çiçeği yayıldıkça daha farklı bir görünüm kazanıyor. Ayrıca maymun çiçeği virüsü deride bulunan ve yoğun olarak burun ve yüzde yoğunlaşan yağ bezlerinde nekroza neden olabiliyor.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...