Tgrt Haber

1 haftada 3 kilo verdiriyor: Mutfakta bulunması gerekli 5 yağ söken yiyecek

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2022 14:32 - Güncelleme : 19 Ekim 2022 15:42
1 haftada 3 kilo verdiriyor: Mutfakta bulunması gerekli 5 yağ söken yiyecek

Kilo verme yolculuğu uzun ve zorlayıcı olsa da sağlıklı seçenekler ve bazı yağ yakıcı besinlerle bu süreci daha rahat bir hale getirmek mümkün olabiliyor. Beslenme uzmanlarının özellikle önerdikleri, kilo verme sürecini hızlandıran ve tok tutan 5 besin bulunuyor. Lif, protein, antioksidanlar ve vitaminlerle dolu olan bu besinleri düzenli tüketmek ise haftada 3 kilo vermenize yardımcı oluyor.

Dünyaca ünlü beslenme uzmanı Lisa Young, kilo verme​ sürecinde kişiye en fazla yardımcı olacak 5 besin hakkında bilgi veriyor. Lif, protein, antioksidanlar ve vitaminler bakımından günlük beslenme ihtiyacını karşılayabilen bu besinler aynı zamanda yağ yakımını kolaylaştırıyor. Düzenli tüketimle beraber haftada ortalama 3 kilo vermeye yardımcı oluyor.

YABAN MERSİNİ

En sağlıklı meyvelerden olan yaban mersini lif, manganez ve diğer antioksidanların kaynağıdır. Lisa Young, yaban mersini süper sağlıklı, doyurucu ve çok yönlü olduğunu, düşük kalorili ve bol miktarda lif içerdiğini belirtiyor. Her gün bir avuç taze yaban mersini tüketerek yağ yakımını hızlandırabilirsiniz.

YULAF

Yulaf, glisemik indeks en düşük ve en sağlıklı besinlerin başında geliyor. Özellikle tip 2 diyabeti olanlar için son derece önemli bir tercih. Yulafın kilo verme üzerine ve sindirim sistemine olumlu katkıları bulunuyor. Kalbi koruyan lif içeriğine sahip olan yulafı çeşitli meyvelerle ya da sütle de tüketip lezzetlendirebilirsiniz.

1 haftada 3 kilo verdiriyor: Mutfakta bulunması gerekli 5 yağ söken yiyecek

CEVİZ

Diyetisyen Lauren Manaker, ceviz gibi doyurucu yiyecekleri diyetinize dahil ederek daha az yiyebileceğinizi ve kilo verme hızının artacağını söylüyor. Protein, lif ve sağlıklı yağların birleşimi sayesinde inanılmaz derecede doyurucu bir besin olan ceviz araştırmalara göre düzenli tüketildiğinde yaşam süresini de uzatıyor.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Çok düşük kaloriye ve sağlıklı karbonhidratlara sahip olan yeşil yapraklı sebzelerin lif içerikleri de yüksektir. Özellikle içerdikleri kalsiyum ile yağ yakmaya yardımcı olarak doyarak kilo vermeye yardımcı olurlar. Yaptığınız yemeğin hacmini artırırken kalorisini artırmayan bu besinler ile birlikte doyarak kilo vermek mümkün oluyor.

1 haftada 3 kilo verdiriyor: Mutfakta bulunması gerekli 5 yağ söken yiyecek

BALIK

Omega-3 kaynağı olan balığın her türlüsü, kilo vermeye yardımcı olduğu gibi vücudunuzu sağlıklı kalmasını da sağlıyor. Aynı zamanda saçınızın parlak kalmasına yardımcı olan balık, kalp sağlığı, beyin fonksiyonları, bağışıklık fonksiyonları, depresyon ve cilt sağlığı üzerinde de önemli etkilere sahip. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...