Tgrt Haber

Obez hastasının rahmini işte böyle aldılar

07 May 2014 17:49
Obez hastasının rahmini işte böyle aldılar

Açık ameliyatla kanserli rahmi alınamayan 130 kiloluk hasta, robotik cerrahi sayesinde ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Aydan Biri, Özel Koru Hastanesinde Da Vinci robotuyla yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Rahim kanseri olan hastanın aşırı kilolu olması ve risk taşıması nedeniyle açık ameliyatla operasyon yapılamadığını, bu yüzden robotik cerrahinin tercih edildiğini anlatan Biri, şu bilgileri aktardı: "Hasta hem kanser hem de kilolu olduğu için standart kapalı yöntem kullanılamadı. Standart laparoskopide kullandığımız kolların ve aletlerin, bu hastanın karnında istediğimiz hedef bölgeye ulaşması mümkün olmadı, daha çok robotun kolları aracılığıyla cerrahimizi tamamladık. Bu ameliyatta robotik cerrahinin normal standart sistemlerinin dışında uzun giriş sağlayan özel aletleri de kullandık. Bu hastaya açık cerrahi yapsaydık sıkıntılı ve zor bir süreç olabilirdi. Robotik cerrahiyle gerçek anlamda endoskopik cerrahiden faydalanabilme şansı bulmuş olduk."

Prof. Dr. Biri, ameliyatın 4 saat sürdüğünü, hastanın 12 saat sonra taburcu edildiğini kaydetti.

Robotik cerrahi kullanılarak rahmi alınan Sevgiye Erkek (59) de daha önce başvurduğu üniversite hastanesinde ameliyata alındığını ancak aşırı kilolu olduğu için operasyonun tamamlanamadığını anlattı.

Robotla yapılan ameliyat sonrası kendisini çok iyi hissettiğini ifade eden Erkek, sağlığına kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...