Tgrt Haber

Pankreas kanseriyle ilgili çarpıcı araştırma! Hastaların 3'te1'i 3 ay gecikiyor

03 Kasım 2021 10:28
Pankreas kanseriyle ilgili çarpıcı araştırma! Hastaların 3'te1'i 3 ay gecikiyor

Yapılan araştırmalara göre dünyanın en ölümcül kanserlerinden biri olan ve sinsi bir şekilde ilerleyen pankreas kanserine karşı hastaların 3’te 1’i hastaneye 3 ay geç başvuruyor.

 İngiltere’de dünyanın en ölümcül hastalığı olan pankreas kanseri hastalarıyla ilgili yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre pankreas hastalarının 3’te 1’i doktora başvurmak için 3 ay geç kalıyor, bu da hastalığın seyrini değiştiriyor hatta ölümle sonuçlanmasına neden oluyor. 

BU BELİRTİLERE DİKKAT!

İngiltere Pankreatik Kanser Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre hastalığın yaygın semptomları olan sırt ağrısı, hazımsızlık, mide ağrısı, gözlerde sararma, ciltte sararma ve kilo kaybı sorunlarının dört haftadan fazla devam etmesi durumunda doktora başvurulması gerekiyor. 

YÜZDE 31’İ PANDEMİ NEDENİYLE GECİKTİ

Yapılan ankete göre insanların yüzde 28'inin yardım aramadan önce üç ay beklediğini ortaya koydu. 2.000 yetişkin üzerinde yapılan ankette, hastaların ayrıca yüzde 31'inin pandemi nedeniyle yardım aramayı normalden daha uzun süre erteledikleri kaydedildi.  Pankreas kanseri, kısmen semptomların belirsiz olması nedeniyle en ölümcül kanserlerden biri olarak biliniyor. Pankreas hastalarından 5’inden 4’ü geç teşhis nedeniyle hayatını kaybediyor. 

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR 

İngiltere Pankreas Kanseri CEO'su Diana Jupp, "Yılda binlerce kişiye artık çok geç olduğu, onlar için hiçbir şey yapılamayacağı söyleniyor. İnsanlara hayat kurtaran tedavi görmeleri için en iyi şansı vermek için mümkün olduğunca erken teşhis edilmesi hayati önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı. 

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...