Tgrt Haber

Canan Karatay'dan ezber bozan çıkış: Spor salonlarının vücut geliştirmeye faydası yok

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
29 Temmuz 2023 21:00 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 21:23
Canan Karatay'dan ezber bozan çıkış: Spor salonlarının vücut geliştirmeye faydası yok

Yaptığı çıkışlarla ve verdiği tavsiyelerle adından sıkça söz ettiren Prof. Dr. Canan Karatay'dan yine ezber bozan bir çıkış geldi. Kapalı spor salonlarında spor yapmanın vücuda bir faydası olmadığını söyleyen Karatay, protein tozlarının kanserojen madde içerdiğini iddia etti.

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, vücüt geliştirmek için spor salonlarına giden vatandaşları uyardı. Kapalı alanda yapılan sporun insana faydası olmadığını iddia eden Karatay, açık havada yürüyüş yapılması gerektiğini öne sürdü. 

"VÜCUT GELİŞİMİNE FAYDASI YOK"

Açık havada yürüyüş yapmanın ilk tercih olması gerektiğini söyleyen Karatay, "Spor yapmak için salonlara gitmeyin, çünkü buralar tehlikeli olabilir. Soluduğunuz deterjanlar ve yüzdüğünüz havuzlardaki klor kanserojen​ olabilir. Dışarıda yürümeyi tercih edin; yürümek pahalı değildir. İyi bir yürüyüş ayakkabısıyla açık havada spor yapın ve beslenmenize dikkat edin. Kapalı spor salonlarında spor yapmanın ve vücut geliştirmenin pek bir faydası yok" dedi. 

Sözcü TV'ye konuşan Karatay, spor yapanların kullandığı proteğin tozunda kansorejen madde olduğunu söylerken, "Spor salonlarında kullanılan protein tozlarının kanserojendir. Kanser yapan trans yağlar, işlem görmüş her türlü yiyecekte mevcut olabilir" ifadelerini kullandı.  

"BÖYLE KİLO FALAN VEREMEZSİNİZ"

"Spor yapmamak için bahane uydurmayın. Ben 80 yaşındayım ve ben büyürken spor salonu​ yoktu. Biz spor salonu diye bir şey bilmezdik. Ağır spor yaparken stres hormonu kortizol salgılanır ve bu da insülin direncini artırabilir. Böylelikle kilo falan veremezsiniz

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...