Tgrt Haber

Ramazan ayında mide ağrısı çekenler dikkat! Bu yöntemler hayatınızı kurtaracak

03 Nisan 2023 16:34 - Güncelleme : 03 Nisan 2023 16:44
Ramazan ayında mide ağrısı çekenler dikkat! Bu yöntemler hayatınızı kurtaracak

Ramazann ayında değişen beslenme düzenlerinin ve beslenme alışkanlıklarının birtakım mide problemlerine sebep olabileceğini belirten uzmanlar, ilgili problemler sebebi ile zor günler geçiren kişilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. İşte mide ağrısını dindirecek olan uzman tavsiyelerine ilişkin ayrıntılar…

Beslenme düzenine ve beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilen mide problemleri, ramazan​ ayına girilmesi ile birlikte arama motorlarına sıklık ile konu olmaya başladı. Oruç​ döneminde değişen yeme düzenlerine bağlı olarak mide ağrılarının artmış olduğuna dikkat çeken birçok kişi, bu ağrılar ile nasıl başa çıkabileceklerini araştırmaya başladı.

Uzun süren açlık ve susuzluk sonrasında iftarda yenen gıdaların ve içilen içeceklerin mide problemlerine sebep olabileceğini ifade eden uzmanlar, ayrıca sahurda tüketilen besinlerin de mideyi zorlayabileceğini belirtti. Bu noktada mide ağrısı​ atakları ile basit yöntemler ile başa çıkılabileceğine işaret eden uzmanlar, detayları aktardı.

İFTAR SOFRALARINDA BU NOKTALARA DİKKAT!

Sigara kullanımı, düzensiz beslenme, asitli içecekler, yağlı gıdalar ve daha pek çok tercihin mide ağrılarına sebep olabileceğini belirten uzmanlar, ramazan ayında da reflü ataklarının sıklaşabileceğinin altını çizdi. Bu noktada özellikle iftarda dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken uzmanlar, birtakım tavsiyelerde bulundu.

Reflü ataklarını tetikleyen en önemli faktörlerden birinin de uzun süren açlıktan sonra hızlı bir şekilde besin tüketiminin yapılması olduğunu belirten uzmanlar, bu sebep ile oruç açıldıktan sonra en az 15 dakika dinlenilmesi gerektiğini vurguladı. Bir kase çorba içtikten sonra 10- 15 dakika kadar dinlenilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, sonrasında ise diğer yemeklerin yavaş yavaş tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

Özellikle ramazan aylarında su tüketiminin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken uzmanlar, reflü ataklarından korunabilmek adına suyun yemek ile birlikte değil yemekten 1- 2 saat sonra yudum yudum tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

REFLÜ SIKINTISINI DİNDİREN BESİNLER!

Yağlı yiyeceklerden ve hamur işlerinden kaçınılması gerektiğini belirten uzmanlar, reflü ataklarına iyi gelen içerikleri şu şekilde sıraladı:

  • Patates ve brokoli gibi lif bakımından zengin olan gıdalar
  • Kimyon, zencefil
  • Tuzsuz ve kavrulmamış kuruyemişler
  • Az yağlı ve az acılı gıdalar
  • Tavuk ve hindi gibi az yağlı proteinli besinler

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...