Tgrt Haber

Sadece güzellik değil sağlık için de kullanılmalı! İşte güneş kreminin faydaları!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
26 May 2023 14:05 - Güncelleme : 26 May 2023 15:01
Sadece güzellik değil sağlık için de kullanılmalı! İşte güneş kreminin faydaları!

En önemli cilt bakımı rutini olan güneş kreminin faydaları saymakla bitmez. Yaz kış sürülmesi gereken güneş kremi, cildin olgunlaşmasıyla beraber cilt hassasiyetinin önüne geçer. Peki, doğru güneş kremi nasıl seçilir, nasıl sürülür?

Cilt​ bakımının son aşaması olarak kullanılan güneş kremi​, güneşin ultraviyole ışınlarını emerek cildi maruz kalacağı güneş yanığına karşı korur. Peki, güneş kremini doğru mu sürüyorsunuz? 

GÜNEŞ KREMİ FAYDALARI!

-Dermatologların tavsiyelerine göre; İnsan sağlığına birçok faydası bulunan güneş kremi derinin güneş ışınları sebebiyle yaşlanmasını geciktirir, lekelenmeyi engeller ve kanserle savaşır

-Cilt kanseri riskini azaltır. Dünya’ya ulaşan UVA ışınlarının yüzde 95’ ini ultraviyole radyasyon oluşturuyor. UVB ışınları ise cildin yapısını bozarak DNA mutasyonuna neden oluyor. Bu sebeple sadece güzellik değil sağlık için de güneş kremi kullanmalıyız. 

-İnce Çizgi ve Kırışıklıkları Önlüyor: Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak güneş kremi kullananlar, beş yıllık zaman diliminde kullanmayanlara oranla daha genç görünüyor.

Sadece güzellik değil sağlık için de kullanılmalı! İşte güneş kreminin faydaları!

GÜNEŞ KREMİ NASIL SÜRÜLÜR?

Özellikle yaz aylarında güneş kremini tazelemeniz gerekir. Sabah cilt temizliğinin ardından güneş kremini 2 parmak kadar sürmeniz gerekir. İlk başra bol gibi gelen güneş kremi miktarı 15 dakika sonra cilt ile bütünleşecektir. En az günde 2 kere güneş kremi tazelenmelidir. Eğer makyaj üzerine güneş kremi tazelemeniz gerekirse ona uygun güneş kremi seçmelisiniz. 

GÜNEŞ KREMİ NASIL TEMİZLENİR? 

Güneş kremini akşam su bazlı temizleyiciden ziyade yağ bağlı temizleyici ile çıkarmanız gerekir. Çift aşamalı temizlik olarak da bilinen bu yöntem makyajı ve güneş kremini temizler. 

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...