Tgrt Haber

Sahurda tüketen oruçluların gün içinde ağız kokusu olmuyor! İşte formülü

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
10 Nisan 2023 14:28 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 15:49
Sahurda tüketen oruçluların gün içinde ağız kokusu olmuyor! İşte formülü

Saatlerce süren açlık ve susuzluk ağız kokusunu tetikleyen önemli bir faktör. Ancak bazı besinlerle bu durumu gün içinde minimum düzeye indirmek mümkün. Oruçluyken neden olan ağız kokusunu yok etmek için neler yapmak gerekiyor? İşte detaylar…

Uzun süreli açlık​ sonucu ağızda oluşan bakteriler, diş çürükleri, mide problemleri ya da iftar ve sahurda tüketilen soğan sarımsak gibi besinler ağız kokusuna neden olan başlıca etken. Oruçluyken gün içinde ağızda oluşan koku hem dilde acı bir tada hem de psikolojik olarak huzursuzluğa neden oluyor. Ancak bazı yöntemler ve doğru besinlerle bu durumdan kurtulmak mümkün.

SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETİN

Ramazan’da uzun süreli açlık ve susuzluk​ ağız kokusunu tetikliyor. Bu sorundan kurtulmak için birçok çözüm yolu olsa da bunları kombine halinde uygulamak, gün içinde ağız kokusundan kurtulmanızı hızlandıracaktır. Öncelikle beslenme​ konusunda ağız kokusuna yol açmayacak ve ferahlatacak besinler tüketmeniz gerekiyor. Uzmanlar sahurda çay, kahve yerine bolca su, çilek gibi taze meyve ve süt ürünleri tüketmek gerektiğini ve iftar ve sahur sonrası dişleri fırçalamanın önemini belirtiyor. Mutlaka diş ipi kullanılması gerektiğini de belirten uzmanlar, ardından ağızda kuruluk yapmayan alkolsüz gargara sularını öneriyor.

Sahurda tüketen oruçluların gün içinde ağız kokusu olmuyor! İşte formülü

ÇİKOLATA, KAHVE VE ÇAY TÜKETMEYİN!

Çay, kahve, çikolata gibi yiyecek ve içecekler idrar söktürücü özelliğe sahip olduğu için vücudun susuz kalmasına sebep oluyor. Susuz kalan ağızda ise kuruluk bu durumda da ağız kokusu​ kaçınılmaz oluyor. Gün içinde susuzluk yaşamamak için iftar ve sahurda süt ve ürünleri tüketmek en doğru seçenek olarak görülüyor. Ayrıca tuzlu, baharatlı ve kızartılmış gıdalar da susuzluğu artıran besinler olduğu için tercih edilmemeli. Bunlar yerine iftar ve sahurda bolca su, çilek gibi taze meyve, sebze ve süt ürünleri tüketmek daha doğru olacaktır. Yemekleri yavaş yemek ve çiğneyerek yemek de sindirime yardımcı olarak ağız kokusu riskini azaltacaktır.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...