Tgrt Haber

Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Afrika’da katarakt tedavisi gerçekleştiriyor

26 Ekim 2022 14:30 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 14:38
Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği Afrika’da katarakt tedavisi gerçekleştiriyor

Afrika’da yoksulluk, Afrika halkını zorlamaya devam ediyor. Özellikle temiz suya erişimde çeşitli sorunlarla baş başa kalan halk sadece temiz suya erişimde sorun yaşadığı için bile birçok farklı hastalıkla mücadele etmeye çalışıyor. Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği; savaş, sel başta olmak üzere doğal afetler nedeniyle zor durumda kalmış insanlara yardım elini uzatıyor.

Afrika’da katarak tedavisini ücretsiz bir şekilde sunmakta olan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, çalışmalarına devam ediyor. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya, “Afrika’da yoksulluk​ ve salgın hastalıklar insanları zorluyor. Birçok kişi temiz suya ve temel gıdaya ulaşma noktasında çeşitli sıkıntılarla baş başa kalıyor. Kuraklığın yol açtığı kirlilik, tedavi imkanlarının kısıtlılığı, kötü hijyen şartları; Afrika​ halkının yaşadığı sorunlardan başlıcaları.”

Afrika’da hastalara katarakt ameliyatı yaptıran Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği; kurban bağışı, gıda yardımı başta olmak üzere farklı konularda da ihtiyaç sahibi insanlara destek oluyor. Özellikle son zamanlarda Afrika’da yoksulluğun Afrika halkını zorluyor olması, insanların insani yaşam şartlarına ulaşmasını da engelliyor.

İSHAL, ÇİÇEK HASTALIĞI VB. SALGIN HASTALIKLARI VAR

Katarak tedavisini insanlara ücretsiz bir şekilde sunmakta olan Şefkat Eli İnsani Yardım Derneği, Afrika halkına sağlık hizmetini götürüyor. Yapılan çalışmalar neticesinde Afrika’da çeşitli salgın hastalıklar nedeniyle insanların zor durumda kaldığı gözler önüne serilmiş durumda. Kolerada tüm dünyadaki vakaların %80’i, sıtmada %92’si Afrika’da görülüyor. Bunun yanı sıra çiçek hastalığında %40’ı, ishalde ise tüm dünyadaki vakaların %42’si Afrika’da görülüyor. Salgın hastalıkların görülmesinin nedenlerinin birbirinden farklı olduğunun altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karakaya, “Özellikle temiz suya erişim noktasında çeşitli sıkıntılar mevcut.” ifadelerinde bulundu. 
Ayrıca Afrika’da hastane, sağlık çalışanı ve ekipman eksikliği de bulunuyor. Bu ise çeşitli hastalıkların tedavi edilmesini güçleştiriyor. Kuraklığın yarattığı kirlilik, tedbirlerin uygulanmasında sorunlara yol açan siyasi istikrarsızlık da Afrika halkının insani şartlarda yaşamasını engelliyor.

TEMİZ SUYA ERİŞİMDE SIKINTILAR MEVCUT

Artan nüfus ve iklim değişikliği, Afrika’da suya erişimde sıkıntılara neden oluyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayımlanan raporda Afrika kıtasında sadece 13 ülkenin makul seviyede su güvenliğine sahip olduğunu gözler önüne serdi. Yapılan çalışmalar, su ihtiyacının zamanla artacağını da ifade etti. Yaklaşık 1 milyar nüfusa sahip ülkede yaklaşık olarak 350 milyon kişi temiz suya erişim sağlayamıyor. Bu ise kolera başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara neden oluyor. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...